2 januari » Pim Mulier schaatst langs de elf Friese steden in een recordtijd van 13 uur.
1 mei » Bij een schietpartij in Fourmies wordt een manifestatie ten voordele van de achturige werkdag bloedig neergeslagen. Er vallen negen doden en 35 gewonden.
15 juni » Verheffing van de Apostolische Vicariaten Noord-, Centraal- en Zuid-Japan tot het Aartsbisdom Tokio en de bisdommen Osaka en Nagasaki.
25 augustus » Thomas Alva Edison verwerft het patent op de 35mm-film.
5 november » Marie Curie wordt aangesteld als docente fysica aan de Sorbonne – de eerste vrouw die ooit die positie bekleedde.
15 december » De Canadees James Naismith vindt het basketbal uit.
Dag van overlijden 10 mei 1927
De temperatuur op 10 mei 1927 lag tussen 5,1 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 8,0 °C. Er was 1,5 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
21 mei » Charles Lindbergh voltooit de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan.
13 juni » Op Fifth Avenue wordt een ticker-tape parade gehouden ter ere van Charles Lindbergh die enkele weken eerder de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan had uitgevoerd.
21 juli » Alfredo Binda wordt op de Nürburgring de eerste officiële wereldkampioen wielrennen.
6 oktober » De eerste sprekende film The Jazz Singer in première.
1 november » In Lima verliest het Peruviaans voetbalelftal de allereerste officiële interland uit de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land met 4-0 van Uruguay.
20 november » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de derde keer de Copa América door in de voorlaatste wedstrijd met 3-2 te winnen van titelverdediger Uruguay.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P17444.php : benaderd 1 mei 2025), "Philip Schuyler Hamilton (1891-1927)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.