De temperatuur op 21 oktober 1884 lag rond de 13,4 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 66%. Bron: KNMI
4 januari » Oprichting van de Fabian Society, voorloper van de Britse Labour Party.
4 januari » Oprichting van de Fabian Society.
1 mei » Er breekt in de Verenigde Staten een staking uit die uiteindelijk het instellen van een acht-urige werkdag zal betekenen. Deze dag zal de geschiedenis ingaan als de Dag van de Arbeid en is in vele landen een erkende feestdag. Uitzonderingen zijn Canada, Nederland, en ironisch genoeg ook de Verenigde Staten.
25 augustus » Oprichting van Noorse conservatieve politieke partij Høyre.
31 augustus » In Gent verschijnt het eerste socialistische dagblad van België, de Vooruit.
1 november » Oprichting van de Gaelic Athletic Association in Thurles, Ierland.
Trouwdag 11 september 1915
De temperatuur op 11 september 1915 lag tussen 6,9 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 11,4 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » In Amsterdam wordt het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gesticht, ten behoeve van kankerpatiënten.
25 januari » Alexander Graham Bell voert het eerste transcontinentale telefoongesprek, van New York naar San Francisco
27 januari » De Verenigde Staten bezetten Haïti.
16 februari » De Fransen beginnen in Champagne een winteroffensief tegen de Duitse troepen; een maand later wordt het zonder enig resultaat afgeblazen.
25 september » Begin van de Slag bij Loos.
28 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Kout-El-Mara in Mesopotamië.
Dag van overlijden 3 juli 1977
De temperatuur op 3 juli 1977 lag tussen 12,3 °C en 26,4 °C en was gemiddeld 20,3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 7,2 uur zonneschijn (43%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
9 februari » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Engeland in een vriendschappelijk duel op Wembley, Londen met 0-2.
20 mei » Eerste vlucht van een Soechoj Soe-27 Flanker, een multirol-straaljager ontwikkeld in de Sovjet-Unie.
13 juli » Een grote brand in vijf opslagloodsen met boter en vlees zorgt in Elst voor vettige rookwolken en veel stankoverlast.
31 augustus » Het Nederlands voetbalelftal verslaat IJsland met 4-1 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978. Ruud Geels scoort tweemaal in Nijmegen. Doelman Jan van Beveren speelt zijn 32e en laatste interland voor Oranje.
5 september » Voyager 1 gelanceerd.
15 november » Koningin Juliana opent de Drechttunnel bij Dordrecht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P12543.php : benaderd 30 april 2025), "William Earl Dodge Ward (1884-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.