4 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Hønefoss BK.
20 februari » De Engelse schaatser Albert E. Tebbit vestigt het werelduurrecord op de schaats in Leytestone: in één uur tijd schaatst hij 26448 m.
22 maart » Eerste film wordt gedraaid in een privévoorstelling van de gebroeders Lumière.
16 april » Hockey en Bandy Club "Haarlem & Omstreken" wordt opgericht, een van de voorlopers van het huidige HC Bloemendaal.
25 mei » De republiek van Taiwan wordt gesticht, met Tang Ching-sung als president.
28 december » De Gebroeders Lumière tonen voor het eerst films aan een betalend publiek.
Dag van overlijden 26 februari 1950
De temperatuur op 26 februari 1950 lag tussen -0.8 °C en 3,2 °C en was gemiddeld 1,3 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 6,7 uur zonneschijn (63%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
7 januari » Nederland en Frankrijk tekenen binnen het kader van het Vijfmogendhedenverdrag een verdrag van Sociale Verzekering.
8 januari » In zijn verblijf aan de Franse Rivièra ontvangt Koning Leopold III van België de minister van Buitenlandse Zaken (Paul van Zeeland) en baron van der Straeten-Waillet om te praten over een mogelijke terugkeer.
7 februari » Wijziging van de naam van het Apostolisch vicariaat Batavia in Indonesië in Apostolisch Vicariaat Djakarta.
11 mei » Mijngasontploffing in de Borinage: 130 doden.
20 mei » Jacques Brel huwt Thérèse Michielsen.
1 juni » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Austria Salzburg.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P11308.php : benaderd 1 mei 2025), "Clarence William Franceway (1895-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.