De temperatuur op 7 juli 1914 lag tussen 8,8 °C en 20,6 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 4,0 mm neerslag. Er was 4,8 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
23 juni » Mexicaanse Revolutie: Inname van Zacatecas door de rebellen van Pancho Villa.
23 juli » Oostenrijk-Hongarije stelt een ultimatum aan Servië. Het land krijgt 48 uur om te voldoen aan een aantal onmogelijke Oostenrijkse eisen. Een oorlog lijkt onvermijdelijk. (Juli-ultimatum)
3 augustus » Duitsland verklaart de oorlog aan Frankrijk en vraagt het neutrale België om doorgang (Von Schlieffenplan). België weigert.
22 augustus » In België treffen de Britse en Duitse troepen elkaar voor het eerst tijdens de Eerste Wereldoorlog.
15 december » Einde van de Slag bij Łódź; Rusland trekt zich terug op Moskou.
Trouwdag 21 november 1947
De temperatuur op 21 november 1947 lag tussen 12,4 °C en 15,2 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 1,1 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
10 februari » Oprichting NRU, voorloper van de NTS.
15 april » Oprichting van de Radio Nederland Wereldomroep.
27 april » Maria Goretti (1890-1902), een Italiaans meisje dat door haar aanrander werd vermoord, wordt in Rome zalig verklaard door paus Pius XII.
28 april » Thor Heyerdahl begint vanuit Peru aan zijn reis aan boord van een balsavlot, de Kon Tiki.
5 juni » Amerikaans minister van buitenlandse zaken George Marshall lanceert een plan voor massale economische steun voor het ontredderde Europa, het zogenaamde Marshallplan.
21 juli » Begin van de eerste politionele actie in Nederlands-Indië.
Dag van overlijden 12 februari 1997
De temperatuur op 12 februari 1997 lag tussen 5,8 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 9,6 °C. Er was 17,0 mm neerslag gedurende 11,0 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
23 maart » Bij Beverwijk vinden gevechten tussen supporters van Ajax en Feyenoord plaats waarbij een dode valt, de Slag bij Beverwijk.
31 maart » De twee rivaliserende co-premiers van Cambodja proberen een gewelddadige politieke crisis in hun land te voorkomen, nadat een dag eerder bij een aanslag in Phnom Penh zeker zestien mensen om het leven zijn gekomen.
2 augustus » Mohammad Khatami wordt president van Iran.
31 augustus » Diana Spencer, de ex-vrouw van kroonprins Charles van Groot-Brittannië, komt samen met haar vriend Dodi Al-Fayed om het leven bij een auto-ongeluk in de Alma-tunnel in Parijs. (Zie Dood van Diana Frances Spencer)
26 september » De eeuwenoude basiliek van Franciscus van Assisi in Assisi stort gedeeltelijk in als gevolg van een aardbeving in de regio Umbria.
17 november » In Luxor, Egypte worden bij de Tempel van Hatsjepsut (Deir el Bahari) 63 mensen (onder wie 58 toeristen) vermoord tijdens een aanslag door moslimmilitanten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P10719.php : benaderd 1 mei 2025), "Katherine “Kay” Winthrop (1914-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.