De temperatuur op 19 november 1914 lag tussen -4,9 °C en 1,2 °C en was gemiddeld -0,7 °C. Er was 4,3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 januari » Introductie van de lopende band door Henry Ford.
2 mei » In Antwerpen richten de politici Van Cauwelaert, Van de Perre en Hendrix de krant De Standaard op.
25 augustus » Laatste dag van de Slag der Grenzen tussen Frankrijk en Duitsland.
3 september » Kardinaal Giacomo della Chiesa wordt gekozen tot Paus Benedictus XV.
10 oktober » Onder druk van Duitse bombardementen, werd de officiële overgave van Antwerpen ondertekend door de Antwerpse burgemeester, Jan De Vos.
15 december » Einde van de Slag bij Łódź; Rusland trekt zich terug op Moskou.
Trouwdag 24 december 1930
De temperatuur op 24 december 1930 lag tussen -2,6 °C en 1,3 °C en was gemiddeld -0,6 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 4,2 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 maart » Mahatma Gandhi start een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in India.
13 juli » Het eerste wereldkampioenschap voetbal begint in Uruguay. Lucien Laurent van Frankrijk scoort in de negentiende minuut van de openingswedstrijd tegen Mexico het allereerste WK-doelpunt.
8 september » Richard Drew vindt het Scotch-kleefband uit.
22 oktober » Oprichting van de amateurvoetbalclub SC Genemuiden.
16 december » Oprichting hockeyclub MEP uit Boxtel.
22 december » De Federaasje fan Fryske Studinteferienings wordt opgericht.
Dag van overlijden 27 september 1996
De temperatuur op 27 september 1996 lag tussen 11,6 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 7,0 mm neerslag gedurende 4,4 uur. Er was 5,6 uur zonneschijn (47%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
27 april » Stefano Zanini wint de 31e editie van de Amstel Gold Race.
13 juni » België schaft als laatste Europese land de doodstraf af.
15 juli » Herculesramp; een C-130 Hercules van de Belgische luchtmacht stort neer op Eindhoven Airport; 34 doden.
2 augustus » Voor het eerst in de geschiedenis wint de Nederlandse mannenhockeyploeg de gouden medaille bij de Olympische Spelen. In de finale wordt Spanje met 3-1 verslagen, onder meer door twee doelpunten van de afzwaaiende Floris Jan Bovelander.
4 september » Koningin Beatrix verricht de officiële opening van de Erasmusbrug in Rotterdam.
14 oktober » Atletiektrainer en oud-sprinter Achmed de Kom is door de KNAU geroyeerd als lid, omdat hij atleten verplicht bepaalde omstreden voedingsmiddelen liet kopen tijdens een trainingskamp in Italië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Armando Oscar Olmos, "Olmos Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olmos-family-tree/I272031874433.php : benaderd 14 mei 2025), "Dewdrop Cherry (1914-1996)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.