De temperatuur op 31 december 1942 lag tussen -0,4 °C en 3,9 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 2,9 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Er was -0,1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Nederlandse handbal, sinds 1926 opererend onder de vleugels van het Koninklijk Nederlands Gymnastiek Verbond, komt op eigen benen te staan met de oprichting van het Nederlands Handbal Verbond (NHV).
15 februari » Rond half vijf 's ochtends liep Hr. Ms. Van Ghent, door een navigatiefout, aan de grond in Stolze-straat op het kustrif van het eiland Bamidjo.
19 februari » Tweede Wereldoorlog: Ongeveer 150 Japanse oorlogsvliegtuigen vallen Darwin in Australië aan.
28 februari » Japanse troepen landen op Java, het laatste Nederlandse bolwerk in Oost-Indië.
19 maart » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club San José.
5 juni » Slag bij Midway: De United States Navy verwerft het maritieme overwicht in de Stille Oceaan door vier Japanse vliegdekschepen tot zinken te brengen.
Trouwdag 7 augustus 1970
De temperatuur op 7 augustus 1970 lag tussen 14,1 °C en 23,2 °C en was gemiddeld 18,5 °C. Er was 3,4 uur zonneschijn (22%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
11 april » Lancering van Apollo 13, de bemande ruimtevlucht naar de maan, zonder maanlanding vanwege een technisch probleem na de lancering ("Houston, we have a problem").
5 mei » In Nederland wordt de Nationale Kraakdag gehouden.
26 augustus » Feyenoord speelt als eerste Nederlandse club, de heenwedstrijd, in strijd om de wereldbeker.
1 oktober » Het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid in Bilthoven neemt proeven met een vaccin tegen rodehond
17 november » Luitenant William Calley moet terechtstaan voor de massamoord in My Lai.
3 december » Na een gijzeling van 60 dagen door het Front de Libération du Québec, wordt het Britse handelscommissielid James Cross vrijgelaten.
Dag van overlijden 6 juli 2002
De temperatuur op 6 juli 2002 lag tussen 11,6 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 16,1 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 1,1 uur zonneschijn (7%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
11 maart » John R. gijzelt het personeel in de Rembrandttoren in Amsterdam. De man protesteert tegen breedbeeld-tv en denkt dat de zwarte balken in breedbeelduitzendingen verborgen codes bevatten. Hij dacht dat hij personeel van Philips gijzelde, maar hij vergiste zich in de toren. Later die dag pleegde hij zelfmoord.
17 maart » De Belgische PS-politicus en voormalig minister Alain Van der Biest pleegt zelfmoord.
26 april » Een 19-jarige scholier schiet in het Duitse Erfurt 16 mensen dood en pleegt daarna zelfmoord.
10 mei » Begrafenis van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn, die vier dagen eerder vermoord werd.
14 september » De Amerikaanse atleet Tim Montgomery verbetert het ruim drie jaar oude record op de 100 m sprint met 0,01 sec en brengt het op 9,78 sec.
17 september » Rwanda begint met de terugtrekking van zijn troepenmacht (23.400 man) uit DR Congo.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Armando Oscar Olmos, "Olmos Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olmos-family-tree/I270139133863.php : benaderd 30 april 2025), "Ansia Soliz Perez (1942-2002)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.