1 maart » De Wuppertaler Schwebebahn wordt geopend.
1 juni » De Ongevallenwet treedt in werking. De wet is de eerste markering van de verzorgingsstaat die in Nederland gestalte gaat krijgen.
6 september » De Amerikaanse anarchist Leon Czolgosz vermoordt de Amerikaanse president William McKinley tijdens de Pan-American Exposition in Buffalo, New York.
14 september » De Amerikaanse president William McKinley sterft aan schotwonden, toegebracht door een anarchist; Theodore Roosevelt wordt de 26e president van de Verenigde Staten.
14 september » Drie wetenschappers vinden aan de oevers van de rivier Berezovka in Siberië een buitengewoon volledig lichaam van een mammoet.
10 december » De eerste Nobelprijs wordt uitgereikt.
Dag van overlijden 17 juli 1918
De temperatuur op 17 juli 1918 lag tussen 17,7 °C en 26,4 °C en was gemiddeld 21,5 °C. Er was 8,4 mm neerslag. Er was 2,7 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 juni » Bij Château Thierry aan de Marne stoten de Duitse troepen op de gezamenlijke strijdkrachten van de Verenigde Staten en Frankrijk. Het offensief loopt dood.
14 juni » De Nederlandse regering besluit de Zuiderzeewerken te gaan uitvoeren.
14 september » De Tsjecho-Slowaakse republiek benoemt Tomáš Masaryk tot zijn eerste president.
2 november » In Duitsland breekt een algehele opstand uit die bekend wordt als de Novemberrevolutie, met als hoogtepunt het afzetten van de Duitse keizer Wilhelm II en de vorming van een democratische republiek.
18 november » Letland verklaart zichzelf onafhankelijk van Rusland.
Dag van begraven 27 juli 1918
De temperatuur op 27 juli 1918 lag tussen 11,7 °C en 14,5 °C en was gemiddeld 13,0 °C. Er was 33,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
9 maart » In Wageningen wordt de landbouwhogeschool geopend.
13 maart » Verheffing van de Apostolische prefectuur Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo.
20 oktober » Duitsland accepteert de voorwaarden van de Amerikaanse president Woodrow Wilson om de wereldoorlog te beëindigen.
28 oktober » Tsjecho-Slowakije wordt onafhankelijk van Oostenrijk-Hongarije.
10 november » De Duitse keizer Wilhelm II komt aan op Station Eijsden om asiel aan te vragen in Nederland.
4 december » De Amerikaanse president Woodrow Wilson vaart naar Versailles voor de vredesbesprekingen van de Eerste Wereldoorlog. Hij is hiermee de eerste Amerikaanse president die naar het buitenland reist terwijl hij in functie is.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Maryna Zhubryk, "Olga's stamboom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olgas-tree/I501435.php : benaderd 4 mei 2025), "Анастасия Николаевна Романова (1901-1918)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.