De temperatuur op 11 november 1919 lag tussen -5,2 °C en 0,4 °C en was gemiddeld -2,0 °C. Er was 0,8 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
23 februari » Benito Mussolini richt in Rome zijn fascistische partij op.
11 maart » Het Paraguayaans voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis en verliest thuis met 5-1 van buurland Argentinië.
29 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Copa América door in de finale titelhouder Uruguay met 1-0 te verslaan.
7 oktober » De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaartmaatschappij van de wereld.
22 december » 250 linkse Amerikanen, onder wie de anarchistische voorvrouw Emma Goldman, worden naar Rusland gedeporteerd.
Trouwdag 7 januari 1950
De temperatuur op 7 januari 1950 lag tussen 6,2 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 7,5 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
1 januari » De Vietminh begint in Tonkin onder leiding van Hồ Chí Minh een groot offensief tegen de Franse troepen.
8 januari » In zijn verblijf aan de Franse Rivièra ontvangt Koning Leopold III van België de minister van Buitenlandse Zaken (Paul van Zeeland) en baron van der Straeten-Waillet om te praten over een mogelijke terugkeer.
28 april » Huwelijk van koning Rama IX of Bhumibol van Thailand met Sirikit Kitiyakara.
9 mei » De Franse minister van Buitenlandse Zaken Robert Schuman, geïnspireerd door een voorstel van de ambtenaar Jean Monnet, houdt een opgemerkt pleidooi voor een supranationale Europese organisatie. Hieruit groeit later de Europese Unie.
2 december » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties nemen Resolutie 390(V) aan, waarbij de Eritreeërs als volk worden erkend, maar Eritrea wordt met Ethiopië tot een federatie samengevoegd.
11 december » Een gerechtshof in Singapore wijst ook in hoger beroep het 13-jarige meisje Bertha Hertogh toe aan haar ouders uit Bergen op Zoom. Na de uitspraak breken hevige rellen uit, waarbij 18 doden vallen.
Dag van overlijden 6 juni 1986
De temperatuur op 6 juni 1986 lag tussen 8,4 °C en 13,6 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was 13,0 mm neerslag gedurende 8,8 uur. Er was 1,3 uur zonneschijn (8%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
1 januari » Flevoland (170.000 inwoners) wordt Nederlands twaalfde provincie.
19 februari » De Sovjet-Unie lanceert het Mir ruimtestation.
5 april » In een Berlijnse discotheek ontploft een bom; er vallen drie doden en 155 gewonden.
31 augustus » Het Sovjet-passagiersschip Admiraal Nakhimov komt in de Zwarte Zee in botsing met het vrachtschip Pyotr Vasev: 398 mensen komen om.
12 oktober » Heiligverklaring van kardinaal Giuseppe Maria Tomasi.
20 december » De staatsveiligheidsrechtbank in de West-Afrikaanse staat Togo veroordeelt dertien mensen ter dood wegens hun deelname aan een poging tot staatsgreep in september. Drie van de vonnissen gelden verdachten die niet in Togo zijn, onder wie Gilchrist Olympio, de zoon van de eerste president van het land.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pauline Berens BC, "Bevolkingsreconstructie Barger-Compascuum + Rechtstreekse Voorouders", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/ofb-barger-compascuum/I21234.php : benaderd 18 maart 2025), "Jan Berend Menzen (1919-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.