genealogieonline

Noblesse Européenne - European Nobility » María de la Concepción Dusmet y du Blaissel (1810-????)

Persoonlijke gegevens María de la Concepción Dusmet y du Blaissel 


Gezin van María de la Concepción Dusmet y du Blaissel

Zij is getrouwd met Francisco de Paula López de Ayala.

.


Kind(eren):

  1. Luis Antonio López de Ayala  1833-1896 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot María de la Concepción Dusmet y du Blaissel?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam Dusmet y du Blaissel


Historische context


  • De temperatuur op 7 december 1810 lag rond de 7,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt omtrent betrokken. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1810: Bron: Wikipedia
    • 28 april » Keizer Napoleon Bonaparte reist vanuit Brussel via het Kanaal naar Willebroek tot in de Rupel. Hier schouwt hij de "oorlogsbodems" die in de rivier voor anker liggen. Na de schouwing reist hij over de weg verder naar Antwerpen.
    • 16 september » Grito de Dolores: Miguel Hidalgo roept op tot onafhankelijkheid voor Mexico.
    • 18 september » Eerste Junta in Chili. Alhoewel het de bedoeling was dat de Junta alleen de macht had tijdens de afwezigheid van de koning was het in feite de eerste stap naar onafhankelijkheid van Spanje, en het wordt ook om deze reden herdacht.


Bron: Wikipedia
    

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Henri Frebault, "Noblesse Européenne - European Nobility", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/noblesse-europeenne/I227545.php : benaderd 16 september 2021), "María de la Concepción Dusmet y du Blaissel (1810-????)".