28 januari » Scheepsramp SS Holland tijdens een zware storm op het hoofd van de Nieuwe Waterweg, 16 opvarenden verdrinken.
17 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Ranheim Fotball.
25 februari » Oprichting van de United States Steel Corporation.
4 maart » William McKinley wordt beëdigd voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten
22 juli » Servië herstelt de diplomatieke betrekkingen met Montenegro.
14 september » Drie wetenschappers vinden aan de oevers van de rivier Berezovka in Siberië een buitengewoon volledig lichaam van een mammoet.
Trouwdag 4 juli 1928
De temperatuur op 4 juli 1928 lag tussen 10,0 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 5,5 mm neerslag. Er was 8,9 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
28 februari » De Indiase natuurkundige Chandrasekhara Raman ontdekt het naar hem vernoemde ramaneffect.
18 juni » Amelia Earhart vliegt als eerste vrouw over de Atlantische Oceaan, als passagier.
25 juni » Oprichting van de Kroatische voetbalclub NK Inter Zaprešić onder de naam NK Sava.
15 juli » De Luxemburgse wielrenner Nicolas Frantz wint de 22e editie van de Ronde van Frankrijk.
29 augustus » Oprichting van de Hondurese voetbalclub Club Deportivo Motagua uit de hoofdstad Tegucigalpa.
19 september » Steamboat Willie van Walt Disney, de eerste tekenfilm met geluid, wordt vertoond met daarin voor het eerst Mickey Mouse.
Dag van overlijden 28 februari 1945
De temperatuur op 28 februari 1945 lag tussen 4,9 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 7,4 °C. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
12 maart » Fusillade van 30 politieke gevangenen op het Weteringplantsoen te Amsterdam.
14 maart » Michael Martin Murphey, Amerikaans singer-songwriter, gitarist, producent en acteur
19 maart » Tweede Wereldoorlog: Adolf Hitler vaardigt zijn "Nero-bevel" uit waarin staat dat alle industrieën, militaire installaties, winkels, transportfaciliteiten en communicatielijnen in Duitsland moeten worden vernietigd.
30 maart » Tweede Wereldoorlog: Russische troepen vallen Oostenrijk binnen en bezetten Wenen. Canadese troepen die enkele dagen eerder bij Rees de Rijn zijn overgestoken, passeren bij de Achterhoek de Duits-Nederlandse grens waarmee de bevrijding van Oost-en Noord-Nederland begint.
29 april » Oprichting van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV).
15 augustus » Keizer Hirohito houdt een radiotoespraak waarin hij de onvoorwaardelijk overgave van Japan bekendmaakt. Dit is het einde van de Tweede Wereldoorlog.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hadar Nimitz (Nimetz Niemiec), "Nimetz-Feder-Flash BIG Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/nimetz-feder-flash-big-family-tree/I503691.php : benaderd 5 mei 2025), "Alexander Jacob Frank (1901-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.