Elke publicatie op Genealogie Online heeft ook een statistieken pagina. Een link naar deze pagina vindt u op de startpagina van elke publicatie. De statistieken geven ondermeer informatie over het aantal personen, familie's, bronnen, afbeeldingen, plaatsen en notities. Ook worden top-10 lijsten getoond van familienamen, beroepen en mannelijke en vrouwelijke voornamen.
Het onderdeel 'Spreiding van genealogische gebeurtenissen' geeft op een kaart weer waar de genealogische gebeurtenissen uit de publicatie plaats hadden. Bij elke plaats met 1 of meer gebeurtenissen is een vierkantje geplaatst. De kleur is afhankelijk van het aantal gebeurtenissen (1 tot 10, 10 tot 100 of vanaf 100). Wanneer u met de muis over zo'n vierkantje heen gaat wordt het aantal gebeurtenissen getoond en de plaatsnaam. Wanneer er op het vierkant geklikt wordt dan wordt de publicatie doorzocht en personen getoond die een link hebben met de betreffende plaats.
De kaart is gebaseerd op een hedendaagse Google Maps kaart, bedenk dat de plaats ten tijde van de genealogische gebeurtenis er anders uitgezien kan hebben! Als u op een persoonspagina bent dan kan het zijn dat u bij de plaatsnamen een symbool ziet staan. Als u hier op klikt dan wordt - via de website Topotijdreis.nl - de kaart getoond van het bij de genealogische gebeurtenis behorende jaar. Met deze tool van Kadaster/ESRI kunt u kaarten van Nederland tot 1815 bekijken.
Onder de 'Spreiding van genealogische gebeurtenissen' kaart zie u enkele filter mogelijkheden. Standaard worden alle soorten genealogische gebeurtenissen afgebeeld op de kaart in de periode 1600 tot en met 2000. U kunt ook bepaalde type gebeurtenissen "uitvinken" of de periode aanpassen door 1 van de twee knoppen op de tijdbalk te verschuiven. Op deze manier kan iedereen de eigen weergave instellen en inzicht krijgen in de publicatie.
Onder de spreidingskaart wordt een staafdiagram getoond. Deze geeft per 5 jaar het aantal genealogische gebeurtenissen (elke met een eigen kleur) weer. Net als bij de spreidingskaart kan ook deze staafdiagram via een filter functie worden aangepast naar uw behoefte.
Staan uw genealogische gegevens al op Genealogie Online dan zijn deze vernieuwde statistieken ook binnen uw publicatie beschikbaar. Staan uw gegevens nog niet op Genealogie Online? Als u uw gegevens bijhoudt in een stamboomprogramma die de mogelijkheid heeft om een GEDCOM bestand te maken, dan kunt u uw genealogische gegevens eenvoudig op Genealogie Online publiceren.
20 december 2019 | permanente link naar dit bericht
De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.
In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.