Nieuws » Graftombe.nl toegevoegd aan onderzoekshulp

GraftombeHet doel van de website Graftombe.nl is om zoveel mogelijk begraafplaatsen en kerkhoven in Nederland te digitaliseren en dit op Internet gratis beschikbaar te stellen voor genealogen en andere belangstellenden. Dit alles wordt gedaan door een aantal vrijwilligers die elk 1 of meer begraafplaatsen voor hun rekening nemen. Genealogie Online is verheugd om met hen te kunnen samenwerken!

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft op basis van ge-uploade en gepubliceerde gegevens (GEDCOM) specifieke suggesties per persoon over mogelijke online scans bij archieven of foto's van grafzerken. Door de samenwerking met Graftombe.nl kunnen er meer verwijzingen naar begraafplaatsen en kerkhoven worden gegeven, wat de Scans zoeken service als onderzoekshulp weer nuttiger maakt.

Een voorbeeld: in de publicatie Stamboom Ocken komt een Harmanus Everhardus Weelinck voor. Via de Scans zoeken pagina binnen de Stamboom Ocken publicatie voor deze persoon wordt inzichtelijk gemaakt dat er ook mogelijk informatie over deze persoon is te vinden bij Graftombe.nl. Met één klik wordt u naar de pagina over Harmanus Everhardus Weelinck gebracht op Graftombe.nl. Voor een uitgebreide uitleg over deze onderzoekshulp kunt u de video uitleg bekijken.

Scans zoekenScans zoekenVoor nieuwe publicaties wordt automatisch het totale aanbod van online beschikbaar materiaal meegenomen in de analyse. Alle 5 duizend publicaties die reeds op Genealogie Online staan, zijn automatisch opnieuw geanalyseerd, zie ook de Statistieken van de Scans zoeken service. De suggesties zijn bereikbaar via het Scans zoeken logo (hier links afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie en bij pagina's van personen waar een suggestie kon worden gegeven. Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 19 oktober 2012 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.