Nieuws » Scans zoeken service vindt nu ook akten van de Burgelijke Stand van Archief Eemland

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineDe Scans zoeken service van Genealogie Online geeft stamboomonderzoekers suggesties omtrent online scans bij archieven op basis van hun eigen genealogische gegevens. Deze zeer succesvolle dienst is weer uitgebreid met een archief: Archief Eemland!

Archief Eemland stelt via hun website scans van de Burgelijke Stand beschikbaar. Het gaat hierbij om geboorteakten, huwelijksakten en overlijdensakten van Amersfoort, Asschat, Baarn, De Vuursche, Duist, de Haar en Zevenhuizen, Eemnse, Hoogland, Leusden, Renswoude, Stoutenburg en Woudenberg. Alhoewel deze akten ook in via FamilySearch zijn te vinden zijn de akten bij Archief Eemland geïndexeerd en dus doorzoekbaar op naam (en type akte en periode)!

Een voorbeeld. In de publicatie Stamboom Aalbers/Ruitenbach van Remco D. Aalbers komt een Geertje Hylkes Keilman voor, zij is overleden op 12 december 1934 te Baarn. Via de Scans zoeken service wordt een suggestie gegeven omtrent haar overlijdensakte. De akte kan direct, gratis, ingezien worden bij Archief Eemland!

Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de korte video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 8 juni 2012 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.