Nieuws » Nieuwe versie stamboomprogramma Geneaal

GeneaalGeneaal is een programma dat de genealoog ondersteunt bij zijn werkzaamheden, het kan de genealogische gegevens over personen en relaties tussen de personen opslaan en bewerken. Er bestaat een groot aantal mogelijkheden voor het genereren van genealogische rapporten en uitvoer, waaronder de genealogie, de parenteel, de stamreeksen en de kwartierstaat. Uitvoer kan een document (standaard MS-Word, OpenOffice/LibreOffice, RTF- of PDF-document), een webpagina, ebook of een schema zijn.

Geneaal is een gratis Nederlands product voor Windows, het wordt gemaakt door G. van Binsbergen.

Nieuw: vanuit Geneaal direct publiceren op Genealogie Online

Genealogie Online logo Nieuw in Geneaal versie 9.0 is - onder andere - de mogelijkheid om gegevens direct naar Genealogie Online te zenden. U kunt hiermee dus eenvoudig uw genealogische gegevens, met of zonder afbeeldingen, op Internet publiceren. Geneaal gebruikers kunnen hiermee ook gebruik maken van de Scans zoeken en Aanknopingspunten functies die Genealogie Online biedt.

Via het Uitvoer menu van Geneaal is er nu ook de optie om de gegevens naar Genealogie Online te verzenden:

Geneaal Uitvoer scherm

U kunt de nieuwste versie van het Geneaal downloaden via de Geneaal download pagina.

Creative Commons Licence 16 september 2013 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.