genealogieonline

Nieuws » Verwijzingen naar scans geboden door Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers

Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers biedt via haar website scans aan van de akten van de burgerlijke stand van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Montherland, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk. Genealogie Online heeft deze mooie bron opgenomen in de Scans zoeken service!

Hoe werkt de Scans zoeken service?

De Scans zoeken service van Genealogie Online biedt stamboomonderzoekers, die hun genealogische gegevens delen via Genealogie Online, suggesties voor online beschikbare scans van akten en foto's van grafzerken. Onderstaande animatie laat zien hoe dit in z'n werk gaat (hierbij zijn de groene pijlen/lijnen toegevoegd om aan te geven waar wordt geklikt).

Wanneer Genealogie Online in een publicatie een huwelijk tegenkomt in bijvoorbeeld Ruurlo in 1888, dan kan Genealogie Online met de kennis van de beschikbare scans bij Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers een directe link leggen naar het gescande register van huwelijksakten. Op de pagina van beide echtelieden verschijnt er een Scans zoeken ikoontje dat aangeeft dat er suggesties zijn. Door op dit ikoontje te klikken verschijnt de lijst van suggesties van de betreffende persoon, van waar er directe links naar de scans wordt geboden op de website van Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers. Omdat het bij deze bron om een register gaat, moet er nog even digitaal gebladerd worden. Met de informatie over de datum van het huwelijk, dat boven in het scherm wordt aangegeven, is de akte snel gevonden. De scans van Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers zijn gratis te downloaden, wat u de mogelijkheid geeft om deze 'bewijsstukken' toe te voegen aan uw genealogische onderzoek.

Hoe kan ik gebruik maken van de Scans zoeken service?

Binnen het Probeer abonnement van Genealogie Online krijgt u suggesties naar enkele bronnen, zoals Graftombe.nl en Online-Begraafplaatsen.nl. Suggesties voor scans bij alle bronnen - waaronder ook FamilySearch en Nederlandse, Belgische en Duitse archiefbronnen - krijgt u automatisch binnen uw publicatie als u een Plus abonnement of Premium abonnement heeft op Genealogie Online.


Ander nieuws

Bent u de familiearchivaris?

Familie Archivaris

Gebruik het juiste gereedschap!


Genealogie nieuws