Nieuws » Genealogie Online wijst de weg naar scans bij Stadsarchief Breda

Het Stadsarchief Breda biedt via het onderdeel Digitale Stamboom op haar website informatie en scans van diverse typen registers, waaronder de Doop-, Trouw- en Begraaf (DTB) akten en de geboorte-, huwelijk- en overlijdensregisters van de Burgelijke Stand (BS). Deze gegevens, uit de plaatsen Bavel, Breda, Elders, Ginneken, Ginneken en Bavel, Nieuw-Ginneken, Princenhage, Prinsenbeek en Teteringen, zijn tevens doorzoekbaar op naam!

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die bij het Stadsarchief Breda zijn te vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die nu suggesties geeft omtrent scans bij 21 instellingen, is op Genealogie Online bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld). Dit logo is zichtbaar op de startpagina van elke publicatie en op pagina's van de voorouders binnen de publicatie (als er suggesties voor scans zijn).

Een voorbeeld: in Genealogie Wiedeman komt een Clasina van Rijsewijk voor die in 1813 te Teteringen is geboren. Genealogie Online geeft nu (automatisch) een suggestie, in de vorm van een directe link naar het Stadsarchief Breda, die leidt naar de informatie en scan van de geboorte akte van Clasina! Het Stadsarchief Breda biedt de mogelijkheid om de akte gratis in te zien en op te slaan op de eigen computer (in JPG of PDF formaat) zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de korte video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 25 november 2011 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.