genealogieonline

Nieuws » Scans van gemeentearchief Schouwen-Duiveland ook gevonden

Het gemeentearchief van Schouwen-Duiveland beheert de archieven en verzamelingen van dit voormalige eiland. Naast dit archief beheert het gemeentearchief ook het stadsarchief van Brouwershaven en de archieven van de overige gemeenten, waaronder Bruinisse, Burgh, Dreischor, Elkerzee, Haamstede, Kerkwerve, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Oosterland, Ouwerkerk, Renesse (Noordwelle), Serooskerke, Sirjansland, Zierikzee en Zonnemaire. Het gemeentearchief fungeert als regionaal-historisch centrum waar u met al uw vragen over het verre, nabije en zelfs heel recente verleden van het eiland terechtkunt. Van een deel van de bevolkingsregisters, lidmatenregisters en DTB akten worden er ook scans geboden!

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans van DTB akten die u op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers en Burgerlijke Stand Zederik, Regionaal Archief Tilburg, Markiezenhof, Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg, Gemeentearchief Roosendaal, Brabants Historisch Informatie Centrum, Streekarchief Bommelwaard, Archief Almelo, Stadsarchief 's-Hertogenbosch, Gemeentearchief Delft, DrenLias en Gemeente Hengelo is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie. Over de werking van Scans zoeken is een korte video beschikbaar.

Een voorbeeld: in Stamboom Simmers komt een Pieter Boot voor die in 1588 is getrouwd in Zierikzee. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van Schouwen-Duiveland waarna doorgeklikt kan worden naar het juiste resultaat vanwaar de scan ingezien (en besteld) kan worden.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.


Ander nieuws

Bent u de familiearchivaris?

Familie Archivaris

Gebruik het juiste gereedschap!


Genealogie nieuws