Nieuws » Digitale Stamboom Delft opgenomen in Scans zoeken service

De Digitale Stamboom Delft maakt het onderzoek naar personen die vroeger in Delft en omgeving woonden een stuk eenvoudiger! De webite http://delft.digitalestamboom.nl/ biedt de mogelijkheid om te zoeken in Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van kerken en gerechten in Delft en Pijnacker en akten van de Burgerlijke Stand (BS) van de gemeente Delft en van de voormalige gemeenten Hof van Delft, Groeneveld, Hoog en Woud Harnasch, Pijnacker, 't Woudt, Vrijenban, Abtsregt, Ackersdijk en Vrouwenregt, Biesland en Ruiven. Daarnaast bieden zij gegevens uit de BS en de DTB van Nootdorp (met Hoogeveen en Nieuweveen), Schipluiden (met Sint Maartensregt en Hodenpijl), Maasland, Rijswijk en Ruiven. Van een deel van de BS akten zijn ook scans beschikbaar, waarbij de Digitale Stamboom Delft ook de mogelijkheid biedt om de scans te downloaden!

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u in de Digitale Stamboom Delft kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers en Burgerlijke Stand Zederik, Regionaal Archief Tilburg, Markiezenhof, Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg, Gemeentearchief Roosendaal, Brabants Historisch Informatie Centrum, Streekarchief Bommelwaard, Archief Almelo en Stadsarchief 's-Hertogenbosch is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie.

Een voorbeeld: in Genealogie Koolen komt een Catharina Helena De Bruijn voor die in 1826 is geboren in Delft. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van Digitale Stamboom Delft waarna doorgeklikt kan worden naar het juiste resultaat vanwaar de scan ingezien kan worden. Digitale Stamboom Delft biedt de mogelijkheid om de akte in te zien en op te slaan op de eigen computer zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 3 augustus 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.