Nieuws » Aanbod scans van overlijdensakten Noord-Hollands Archief weer uitgebreid

Het aanbod van aan akten gekoppelde scans die het Noord-Hollands Archief beschikbaar stelt groeit gestaag. Vrijwilligers hebben in de afgelopen periode gewerkt aan het koppelen van scans van de overlijdensakten van Haarlem van de periode 1833-1892 (scans uit de periode 1812-1832 waren reeds beschikbaar) en Heemstede van de periode 1814-1862. Deze nieuw gekoppelde scans zijn nu dan ook beschikbaar via Digitale Stamboom Haarlem. Het Noord-Hollands Archief geeft aan dat er op dit moment door vrijwilligers gewerkt aan het koppelen van scans aan de overlijdensaktes van Heemstede 1812-1950 en Zandvoort 1869-1950. De verwachting is dat van een aantal plaatsen de huwelijksaktes 1923-1932 online zullen komen, ook deze zullen van een scan voorzien zijn.

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft op basis van ge-uploade en gepubliceerde gegevens (GEDCOM) specifieke suggesties per persoon over mogelijke online scans bij archieven. Scans zoeken neemt ook deze nieuwe Haarlemse scans mee in de analyse. Voor nieuwe publicaties wordt automatisch het totale aanbod van Haarlem en andere archieven meegenomen in de analyse. Alle 4,5 duizend publicaties die reeds op Genealogie Online staan worden automatisch opnieuw geanalyseerd. De suggesties zijn bereikbaar via het Scans zoeken logo (hier links afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie en bij pagina's van personen waar een suggestie is. Over de werking van Scans zoeken is een korte video met uitleg beschikbaar.

Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 12 oktober 2011 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.