Nieuws » Scans BS Roosendaal toegevoegd ook via Scans zoeken service

Het gemeentearchief Roosendaal is de plaats waar de historische informatie van Roosendaal en de dorpen Nispen, Wouw, Wouwse Plantage, Heerle en Moerstraten wordt bewaard. Hier vindt u alle informatie over uw voorouders. Er zijn bidprentjes, kaarten en bouwtekeningen te vinden, maar ook foto's, filmmateriaal en geluidsbanden. En downloadbare aktes van de burgerlijke stand!

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u in het gemeentearchief Roosendaal kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers, Burgerlijke Stand Zederik, Regionaal Archief Tilburg, Markiezenhof en het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg, is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie.

Een voorbeeld: in Stamboom Van Ginneken komt een Catharina van Ginneken voor die in 1864 te Wouw is geboren. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van het gemeentearchief Roosendaal. Na het selecteren van de juiste persoon in de resultaten kan de akte ingezien worden. Het gemeentearchief Roosendaal biedt de mogelijkheid om de akte in te zien en op te slaan op de eigen computer (in PDF formaat) zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 29 juli 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.