Nieuws » Ook Burgelijkse Stand Zederik via Scans zoeken

De gemeente Zederik biedt op de website http://burgerlijkestand.zederik.nl/ digitale informatie met betrekking tot het openbare gedeelte van de registers van de burgerlijke stand, beginnende in 1812/1813, van de voormalige gemeenten: Ameide, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Lexmond, Meerkerk, Nieuwland en Tienhoven. Hierbij biedt de gemeente Zederik de mogelijkheid om de scans te downloaden! Openbaar zijn de akten van geboorten 100 jaar en ouder, huwelijksakten 75 jaar en ouder en overlijdensakten 50 jaar en ouder.

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u in de Burgerlijke Stand van Zederik kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant en AlleGroningers, is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie.

Een voorbeeld: in Stamboom Schilt komt een Abraham Antonie Berm voor die in 1849 is geboren te Meerkerk. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van de gemeente Zederik waarna doorgeklikt kan worden naar de geboorte akte. De gemeente Zederik biedt de mogelijkheid om de akte op te slaan op de eigen computer zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 25 juli 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.