Nieuws » Regionaal Archief West-Brabant opgenomen in "Scans zoeken" service

Op de website van het Regionaal Archief West-Brabant (http://www.regionaalarchiefwestbrabant.nl/) zijn de inschrijvingen in de Doop-, Trouw- en Begraafregisters en de geboorte- (1811-1909), huwelijk- (1811-1934) en overlijdensregisters (1811-1959) van de Burgerlijke Stand te raadplegen, inclusief downloadbare scans! Het Regionaal Archief West-Brabant biedt informatie over en uit de archieven van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Zundert, de voormalige gemeenten Hoeven, Oud en Nieuw Gastel, Oudenbosch, Fijnaart en Heijningen, Klundert, Standdaarbuiten, Willemstad, Zevenbergen en Rijsbergen en van het voormalige waterschap Land van Nassau.

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u bij het Regionaal Archief West-Brabant kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch en AlleFriezen, is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie.

Een voorbeeld: in Stamboom Moed komt een Cornelis van Meer voor die in 1833 is geboren te Etten-Leur. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van Regionaal Archief West-Brabant. Na aanklikken van de juiste persoon verschijnen de gegevens en kan de akte of het register ingezien worden. Het Regionaal Archief West-Brabant biedt de mogelijkheid om de akte op te slaan op de eigen computer zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 23 juli 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!



Genealogie nieuws



Uw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.