Nieuws » Scans zoeken bij FamilySearch bij uw genealogische gegevens

Een nieuwe service van Genealogie Online maakt het mogelijk om een genealogische publicatie teven het inventaris van FamilySearch aan te houden. FamilySearch (van de Mormonen) biedt van veel gemeenten in diverse provincies online scans van Burgelijke Stand en Doop, Trouw en Begraafregisters, waaronder:

Deze scans worden ter beschikking via de website search.labs.familysearch.org. De Nederlandse scans zijn nog niet geïndexeerd/getranscribeerd, dus u moet wel op basis van datum/plaats van de gebeurtenis de juiste collectie vinden en dan soms heel wat pagina's doorbladeren om de akte te vinden. Maar dan heeft u wel gelijk een digitale akte die u kunt downloaden en koppelen aan je stamboom!

De analyse van publicaties vindt plaats als er een nieuwe GEDCOM wordt geplaatst om de bestaande publicatie bij te werken of om een nieuwe publicatie te plaatsen. Als er in de analyse gebeurtenissen gevonden zijn waarvan u op FamilySearch hoogstwaarschijnlijk de akte kunt vinden dan worden deze weergegeven op de "familysearch.php" pagina binnen de betreffende publicatie. De links op die pagina brengen u direct naar de juiste collectie, waarna u alleen nog de akte zelf moet opzoeken.

Hoe u vanuit de resultaat pagina de scan vindt op FamilySearch wordt uitgelegd in onderstaande korte video:

Meer achtergrond over deze service vindt u in het artikel Zoek de scans bij mijn genealogische gegevens! op Blog Coret.

Creative Commons Licence 7 juli 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.