Nieuws » Suggesties voor scans bij het Brabants Historisch Informatie Centrum

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) biedt via het Zoeken naar voorouders binnen Brabant deel van haar website de mogelijkheid om te zoeken in de meer dan drie miljoen Brabanders uit de voornaamste persoonsregistraties: de DTB-registers (1580-1811); Akten Burgerlijke Stand (1811-1955); Memories van successie (1806-1902) en de Bevolkingsregisters van 52 (voormalige) gemeenten in Noordoost-Noord-Brabant. Een deel van de DTB-registers (zie de Wat zit er in? pagina) is reeds gedigitaliseerd, hiervan kunt u dus op http://www.bhic.nl/ downloadbare scans vinden!

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u bij het BHIC kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers, Burgerlijke Stand Zederik, Regionaal Archief Tilburg, Markiezenhof en het gemeentearchief Roosendaal is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie.

Een voorbeeld: in Stamboom Paashuis komt een Jacobus Peijnenburg voor die in 1796 te Helvoirt is geboren. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij het overzicht van gebeurtenissen met links naar locaties waar mogelijk een scan is in te zien (er kunnen per persoon/gebeurtenis meerdere registers getoond worden). Bij het doorbladeren van het Rooms-Katholiek doopboek 1763-1804 wordt op pagina 239 de gezochte doop gevonden. Het BHIC biedt de mogelijkheid om de akte in te zien en op te slaan op de eigen computer (in PDF formaat) zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 30 juli 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.