Nieuws » Suggesties voor complete gezinnen

Het streven van veel stamboomonderzoekers is om de gezinnen in hun stamboom compleet te krijgen. Immers, alle kinderen uit het gezin hebben een invloed gehad op het gezin en zijn dus van belang voor de familiegeschiedenis. Genealogie Online biedt nu hulp bij het vinden van ontbrekende kinderen in gezinnen en bij het vinden van missende gegevens - zoals geboortedatum of overlijdensdatum - van kinderen in gezinnen. En dit alles op basis van gegevens die archieven bieden!

Open Archieven

Open ArchievenOpen Archieven is een top zoekmachine voor historische persoonsgegevens. De gegevens zijn afkomstig van diverse archiefinstellingen die hun gegevens voor hergebruik beschikbaar hebben gesteld. Op basis van deze zogenaamde open data is er website gemaakt die onderzoekers unieke informatie en service biedt:

Open Archieven biedt ook diverse functies - via een geautomatiseerde toegang - aan website- en app-bouwers. Genealogie Online maakt nu gebruik van de zoekfunctie van Open Archieven om te zoeken naar "extra kinderen"!

Zoeken naar "extra kinderen"

Voor elke ouderkoppel in een publicatie op Genealogie Online wordt Open Archieven automatisch doorzocht op kinderen van dit ouderkoppel. De zoekresultaten (=kinderen) worden vergeleken met de kinderen die al in de publicatie voorkomen. Op deze manier kunnen er "extra kinderen" (of extra informatie over reeds bekende kinderen) worden gevonden waardoor de publicatie completer kan worden gemaakt! Hieronder een schermafdruk waar te zien is hoe de "extra" gevonden kinderen worden weergegeven (klik op de afbeelding om een 'live' weergave te bekijken):

Extra kinderen vinden

Genealogie Online biedt deze functie via de uitgebreide Scans zoeken service, deze maakt onderdeel uit van het Plus abonnement van Genealogie Online.

Heeft u uw genealogische gegevens nog niet op Genealogie Online gezet? Met het gratis Probeer abonnement kunt u eenvoudig uw stamboom gegevens online plaatsen!

Creative Commons Licence 20 september 2015 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.