Nieuws » Genealogie Online verwijst naar scans van Hengelose burgerlijke stand

De genealogie pagina's van de gemeente Hengelo bieden toegang tot het bevolkingsregister (gezinsbladen, gezinskaarten en kostgangerskaarten) en de akten van de burgerlijke stand, waaronder de geboorte- (1811-1900), huwelijks- (1811-1920) en overlijdensakten (1811-1945). De webite http://archief.hengelo.nl/genealogie/ biedt ook de scans van de akten!

Scans zoeken, een service van Genealogie OnlineGenealogie Online geeft vanaf vandaag, als onderdeel van de Scans zoeken service, suggesties voor scans die u op de website van de gemeente Hengelo kunt vinden op basis van uw genealogische gegevens. De Scans zoeken service, die al suggesties gaf omtrent scans bij FamilySearch, AlleFriezen, Regionaal Archief West-Brabant, AlleGroningers en Burgerlijke Stand Zederik, Regionaal Archief Tilburg, Markiezenhof, Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg, Gemeentearchief Roosendaal, Brabants Historisch Informatie Centrum, Streekarchief Bommelwaard, Archief Almelo, Stadsarchief 's-Hertogenbosch, Gemeentearchief Delft en DrenLias is bereikbaar via het Scans zoeken logo (rechts afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie. Over de werking van Scans zoeken is een korte video beschikbaar.

Een voorbeeld: in Stamboom Hinnen komt een Elisabeth Esselink voor die in 1812 is overleden in Hengelo. Via de Scans zoeken pagina binnen deze publicatie komt de auteur van deze publicatie (en ook gewone bezoekers) terecht bij de zoekresultaatpagina op de website van Hengelo waarna doorgeklikt kan worden naar het juiste resultaat vanwaar de scan ingezien kan worden. De akte kan ingezien en opgeslagen worden op de eigen computer zodat deze gekoppeld kan worden aan de persoon/personen in het door de genealoog gebruikte stamboomprogramma.

De Scans zoeken service is een gratis service van Genealogie Online (donaties zijn altijd welkom). Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 17 augustus 2010 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.