Nieuws » Scanregister nu doorzoekbaar op plaatsnaam

Scanregister nu doorzoekbaar op plaatsnaam

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft stamboomonderzoekers suggesties omtrent online scans bij archieven op basis van uw eigen genealogische gegevens. Voor deze service heeft Genealogie Online een register opgebouwd van bij archieven beschikbare scans van DTB en Burgelijke Stand.

Dit scanregister is nu ook eenvoudig te doorzoeken! Via de pagina Scanregister doorzoeken kunt u een plaatsnaam opgeven waarna wordt getoond of er een archief instelling is die er scans van beschikbaar stelt (gratis of betaald). Door op het logo van de betreffende instelling te klikken wordt u naar hun website gebracht waar u kunt zoeken.

Digitale Stamboom Eindhoven

zorg dat de afbeeldingen getoond mogen wordenHet Regionaal Historisch Centrum Eindhoven biedt via de Digitale Stamboom Eindhoven onder andere informatie en (gratis) scans van de Burgelijke Stand. Het gaat hierbij om de geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten van Aalst, Aarle-Rixtel, Asten, Beek en Donk, Bergeijk, Best, Bladel, Borkel en Schaft, Budel, Deurne, Dommelen, Duizel en Steensel, Eersel, Eindhoven, Gastel, Geldrop, Gestel, Heeze, Helmond, Hooge en Lage Mierde, Hoogeloon, Leende, Lierop, Lieshout, Luyksgestel, Maarheeze, Mierlo, Nederwetten en Eckart, Nuenen, Oerle, Oirschot, Oost-, West- en Middelbeers, Reusel, Riethoven, Soerendonk, Someren, Son en Breugel, Stiphout, Stratum, Strijp, Tongelre, Valkenswaard, Veldhoven, Vessem, Vlierden, Waalre, Westerhoven, Woensel, Zeelst en Zesgehuchten.

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft vanaf nu ook suggesties voor scans bij de Digitale Stamboom Eindhoven op basis van bij Genealogie Online gepubliceerde stambomen.

AlleFriezen fors uitgebreid

zorg dat de afbeeldingen getoond mogen wordenDe akten van de Burgelijkse Stand die bij AlleFriezen beschikbaar zijn worden al sinds juli 2010 gevonden via de Scans zoeken service.

Het aantal (gratis!) akten op AlleFriezen is sindsdien aardig uitgebreid! De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft nu ook suggesties omtrent akten uit Ameland, Boarnsterhim, Kollumerland, Smellingerlân, Súdwest Fryslân, Gaasterland, Sloten, Aengwirden, Heerenveen, Schoterland, Baarderadeel, Hennaarderadeel, Doniawerstal, Haskerland, Idaarderadeel, Rauwerderhem, Utingeradeel, Hemelumer Oldeferd, Hindeloopen, Ijlst, Stavoren, Workum, Barradeel, Franekeradeel en Franeker (inclusief de Friese schrijfwijzen!).

WieWasWie bèta

zorg dat de afbeeldingen getoond mogen wordenSinds deze week is het langverwachte WieWasWie beschikbaar voor het publiek! Het bèta betekent dat de website nog niet helemaal af is, qua functionaliteit en data. Het betekent ook dat het Centraal Bureau voor Genealogie (die de website WieWasWie exploiteert) graag uw feedback hoort, dat kan via hun helpdesk of via het Stamboom Forum.

Op dit moment zijn er zo'n 55 miljoen personen doorzoekbaar in 18 miljoen documenten (zie ook de blogposting WieWasWie - wat zit er op dag één in?) maar zal zeker nog groeien. Bij een deel van de documenten zijn er ook scans beschikbaar. Als u deze wilt inzien of downloaden dan heeft u een abonnement nodig.

Binnenkort zal WieWasWie via haar site of weblog precies aangeven wat er nu in WieWasWie zit en of er van een bepaalde bron al dan niet scans beschikbaar zijn. Vanaf dan zal de Scans zoeken service ook naar WieWasWie gaan verwijzen. Het kan dan voorkomen dat scans zowel via WieWasWie (via abonnement) als een archiefwebsite beschikbaar zijn (betaald of gratis). Opletten dus!

Over Scans zoeken

zorg dat de afbeeldingen getoond mogen wordenScans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de korte video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 8 juli 2012 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.