Nieuws » Akten Burgerlijke Stand Utrecht en Zeeland onder de loep

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft op basis van ge-uploade en gepubliceerde genealogische gegevens specifieke suggesties per persoon over mogelijke online scans bij archieven of foto's van grafzerken. Genealogie Online verwijst nu ook naar online scans van de burgerlijke stand van gemeenten in de provincies Utrecht en Zeeland.

Het Utrechts Archief Zeeuws Archief

Op 1 november 2012 heeft Het Utrechts Archief 5,5 miljoen namen van Utrechtse voorouders beschikbaar gesteld via haar website. Het gaat hierbij onder andere om de burgelijkse stand van alle plaatsen in de provincie Utrecht (geboorteakten 1811-1902, huwelijksakten 1811-1932 en overlijdensakten 1811-1960). Bij de overlijdensregisters van periode 1951-1960 zijn ook scans beschikbaar.

Op 14 november 2012 heeft het Zeeuws Archief de scans van de openbare akten (geboorten 1811-1910, huwelijksakten 1811-1935, overlijdensakten 1811-1960) van de burgerlijke stand van de voormalige gemeenten op Schouwen-Duiveland op haar website Zeeuwen Gezocht beschikbaar gemaakt. Het gemeentearchief Schouwen-Duiveland is het eerste archief dat participeert in het project om alle akten van de burgerlijke stand van Zeeland te scannen. Het gaat in totaal dan om zo'n 675.000 scans met meer dan anderhalf miljoen akten.

Het Utrechts Archief en het Zeeuws Archief maken gebruik van dezelfde leverancier, vandaar dat u bij beide websites ook iets nieuws ziet qua scans. Bij beide archieven worden de scans wazig weergegeven, met een 'loep' kunt u over de akte bewegen om de akte scherp te zien. Op deze wijze kunt u bepalen of de akte de voor u gewenste informatie bevat om te bepalen of u een digitale kopie van de akte wil kopen.

Scans zoekenEen voorbeeld van de Scans zoeken functionaliteit: in de publicatie Parenteel Schrier komt een Adriaan de Roo voor. Via de Scans zoeken pagina binnen de Stamboom Ocken publicatie voor deze persoon wordt de suggestie gegeven voor zowel de geboorteakte als overlijdensakte in Zonnemaire. Voor een uitgebreide uitleg over deze onderzoekshulp kunt u de video uitleg bekijken.

Scans zoekenVoor nieuwe publicaties wordt automatisch het totale aanbod van online beschikbaar materiaal meegenomen in de analyse. Alle 5 duizend publicaties die reeds op Genealogie Online staan, zijn automatisch opnieuw geanalyseerd, zie ook de Statistieken van de Scans zoeken service. De suggesties zijn bereikbaar via het bewegende Scans zoeken logo (hier rechtsboven afgebeeld) dat zichtbaar is op de startpagina van elke publicatie en bij pagina's van personen waar een suggestie kon worden gegeven. Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen. Wilt u suggesties krijgen over de locaties van online scans van gebeurtenissen op basis van uw genealogische gegevens? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.

Creative Commons Licence 19 november 2012 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.