genealogieonline

Nieuws » Bronvermeldingen vormen indicatie van kwaliteit publicatie

Het verantwoorden van de bron waar informatie vandaan komt vormt een belangrijke gedragsregel voor genealogen. Het aanwezig zijn van bronvermeldingen maakt dat de publicatie controleerbaar is. Een publicatie met bronvermeldingen zal dikwijls van betere kwaliteit zijn dan een publicatie zonder bronvermelingen.

Aanknopingspunten

Maandelijks worden alle publicaties op Genealogie Online met elkaar vergeleken om mogelijke aanknopingspunten te vinden tussen publicaties. Wanneer Genealogie Online aanknopingspunten heeft gevonden tussen twee publicaties wordt er op de overzichts­pagina informatie getoond over de personen in beide publicaties. Om te bepalen of het aanknopingspunt interessant is, wordt getoond hoeveel kinderen de persoon heeft in beide publicaties, hoeveel relaties en hoeveel afbeeldingen. Nieuw is dat ook het aantal bronvermeldingen wordt getoond!


Aanknopingspunten 1


Nadat u heeft beoordeeld of een aanknopingspunt interessant is, wilt u deze waarschijnlijk gedetailleerder met elkaar vergelijken. Hiervoor is kan het vergelijkingsvenster gebruikt worden. Als u op deze knop klikt wordt de persoon in kwestie in beide publicaties naast elkaar getoond. Genealogie Online toont hierbij uiteraard de bronvermeldingen bij de gegevens waar het betrekking op heeft!


Aanknopingspunten 2

Zoeken

Met ruim 35 miljoen personen is Genealogie Online een interessante website om te doorzoeken! Via de zoekfunctie kunt u eenvoudig alle personen doorzoeken. Vanaf nu kunt u hierbij ook aangeven dat u alleen zoekresultaten wilt zien die onderbouwd zijn met bronvermeldingen.


Zoeken 2


Plaats ook uw genealogische gegevens (en afbeeldingen) op Genealogie Online. Wellicht vindt ook u aanknopingspunten in stambomen van anderen of krijgt u feedback van naamgenoten of collega onderzoekers!


Ander nieuws

Bent u de familiearchivaris?

Familie Archivaris

Gebruik het juiste gereedschap!


Genealogie nieuws