Nieuws » Genealogie Online controleert genealogische gegevens

Genealogie Online logoGenealogie Online voert nu ook diverse controles uit op de door stamboomonderzoekers aangeboden genealogische gegevens. Uniek aan deze service is dat niet alleen de auteur wordt geattendeerd maar ook de bezoekers van Genealogie Online. Het is een middel om de kwaliteit van genealogische publicaties te verbeteren en bewust omgaan met gevonden informatie te bevorderen.

Elke keer als een auteur nieuwe of bijgewerkte genealogische gegevens aanbiedt ter publicatie op Genealogie Online, worden er diverse controles uitgevoerd. Zo wordt er van elke persoon in de publicatie de geboorte-, doop-, trouw-, echtscheiding-, overlijds-, cremeer- en begraafdatum gecontroleerd ten opzichte van elkaar, qua leeftijd in relatie tot de gebeurtenis, apart en ook in relatie tot de kinderen. Meer informatie over de type controles die nu worden uitgevoerd (en in de toekomst wellicht zal groeien) kunt u nalezen op de helppagina Welke kwaliteitscontroles worden er uitgevoerd op de aangeleverde genealogische gegevens? Deze functionaliteit is beschikbaar binnen zowel het Probeer abonnement als het Plus abonnement.

WaarschuwingsikoontjeWanneer Genealogie Online iets opmerkelijks vindt dan wordt er een waarschuwing gegeven, aan zowel de auteur van de publicatie (de stamboomonderzoeker) als de bezoekers van de publicatie! Wanneer er bij een persoon uit een publicatie één of meerdere waarschuwingen zijn dan wordt dit getoond op de pagina van deze persoon, dit gebeurt met een rood ikoontje met wit uitroepteken. Door met de muis over dit ikoontje te gaan wordt de waarschuwingstekst getoond. Auteurs kunnen via mijn.genealogieonline.nl ook een totaallijst met waarschuwingen bekijken van hun publicatie.

De term 'waarschuwing' is bewust. Het is aan de bezoekers en auteur om de informatie te controleren, deze kan foutief zijn maar ook goed! Genealogie Online publiceert alle aangeleverde data, het is aan de auteur en bezoekers om kritisch te zijn en te blijven.

Tenslotte, elk goed stamboomprogramma heeft een functie om de gegevens te controleren om zo typ- of koppelfouten te detecteren die u kunt corrigeren. Gebruik deze functie geregeld, ook voordat u uw gegevens exporteert naar GEDCOM om te publiceren.

Creative Commons Licence 6 juni 2012 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.