Nieuws » Voorouders in België? Genealogie Online helpt u met het zoeken naar scans!

Logo Rijksarchief van BelgiëHet Rijksarchief van België maakt sinds kort via haar website meer dan 15 miljoen pagina's met genealogische bronnen toegankelijk. Het gaat hierbij om scans van parochieregisters en burgerlijke stand die u gratis kunt inzien. U dient zich wel eenmalig te registreren bij het Rijksarchief en in te loggen om het gedigitaliseerde materiaal te kunnen inzien. Deze mooie bron is uiteraard zeer goed nieuws voor stamboomonderzoekers die in België onderzoek doen.

Scans zoeken logoGenealogie Online verwijst via de Scans zoeken service nu ook naar de scans van de Vlaamse en Waalse burgerlijke stand. Als u uw gegevens op Genealogie Online heeft gepubliceerd dan worden automatisch uw gegevens doorgelicht om u gerichte suggesties te geven naar online scans bij het Rijksarchief van België.

Een voorbeeld. In de publicatie Stamboom Lambrechts/Lambregts door Stefan Lambregts komt een Catharina Antonetta Lambrechts voor, zij is overleden op 4 maart 1875 in Wuustwezel. Via de Scans zoeken service wordt een suggestie gegeven omtrent haar overlijdensakte bij het Rijksarchief van België. Als u bent ingelogd ziet u het tabblad Gedigitaliseerde archiefdocumenten waar u het register digitaal kunt doorbladeren op zoek naar de betreffende akte.

Genealogie Online logoWilt u meer weten over de Scans zoeken service bekijk dan de video uitleg. Wilt u ook suggesties krijgen over de locaties van online scans op basis van genealogische gebeurtenissen uit uw stamboom? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online. Scans zoeken is een service van Genealogie Online die u met een Probeer abonnement vrijblijvend kunt uitproberen.

Creative Commons Licence 16 februari 2013 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.