2 april » Het socialistische dagblad Het Volk verschijnt voor het eerst in Nederland.
14 mei » De Olympische Zomerspelen worden in Parijs geopend.
16 juli » Ray Ewry wint bij de Olympische Spelen in Parijs op één dag drie gouden medailles bij het springen uit stand. Dit zijn de eerste van in totaal tien medailles die hij bij verschillende Olympische Spelen zal winnen.
4 december » De Nationale Vergadering van Frankrijk verwerpt een plan van de nationalistische generaal Auguste Mercier om het Verenigd Koninkrijk binnen te vallen.
16 december » Frankrijk en Italië sluiten een geheim verdrag om de invloedssfeer van beide landen in Noord-Afrika te verdelen.
16 december » Oprichting van de Duitse voetbalclub Alemannia Aachen.
Doopdag 30 december 1900
De temperatuur op 30 december 1900 lag rond de 4,4 °C. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 98%. Bron: KNMI
27 februari » De Britse Labour Party wordt opgericht
12 maart » De Nederlandsche Cocaïnefabriek wordt opgericht (beginjaren '70 overgenomen door AkzoNobel).
13 maart » In de Tweede Boerenoorlog veroveren de Britten Bloemfontein.
29 mei » Ndjamena, de hoofdstad van het Afrikaanse land Tsjaad, wordt gesticht door de Franse commandant Émile Gentil onder de naam Fort Lamy.
23 november » Paul Kruger landt te Marseille.
12 december » US Steel wordt opgericht.
Dag van overlijden 13 juni 1916
De temperatuur op 13 juni 1916 lag tussen 8,6 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 9,9 °C. Er was 10,1 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
13 januari » Door een zware storm breekt de Zuiderzeedijk op drie plaatsen door.
15 maart » De Universiteit van Gent wordt vernederlandst; dit wordt echter na het einde van de Eerste Wereldoorlog weer teruggedraaid.
31 mei » Begin van de Zeeslag bij Jutland, ook wel gekend als de Slag voor het Skagerrak.
14 juli » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Ferroviarios de Chile.
20 juli » De Slag bij Fromelles vond plaats op 19 en 20 juli. In de Australische geschiedenis staat de slag geboekt als de bloedigste 24 uren van Australië. Meer dan 5500 Australiërs kwamen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd waren nabij Fromelles.
19 september » De Luchthaven Schiphol wordt geopend als militaire vliegbasis.
Dag van begraven 17 juni 1916
De temperatuur op 17 juni 1916 lag tussen 4,7 °C en 11,9 °C en was gemiddeld 9,4 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 maart » Horton Foote, Amerikaans toneel- en scenarioschrijver († 2009)
31 mei » Begin van de Zeeslag bij Jutland, ook wel gekend als de Slag voor het Skagerrak.
27 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club de Deportes Green Cross.
21 november » Het beroemde hospitaalschip Britannic zinkt naar de bodem van de Egeïsche Zee nadat het een mijn geraakt heeft of door een torpedo is geraakt.
1 december » De Franse priester en kluizenaar Charles de Foucauld (58) wordt bij een overval van leden van de Touareg in zijn hut in Tamanrasset in Algerije doodgeschoten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Allen Navorska, "Navorska tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/navorska-tree/I43663.php : benaderd 4 mei 2025), "Hermine Magarethe Duismann (1900-1916)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.