Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 22 april 2006.
Gezin van Victor James Schneck
Notities over Victor James Schneck
Victor James Schneck
Source: Johnson, Katherine, Schneck/Groen FGS, (Milbank SD, KOWJ, 31 May 1991 & 30 Jan 1992)
16S1928 - Christened in the Luth. Chr. Victor died at the Redfield State Home. Victor is buried in Milbank City Cem.
'Victor had epilepsy and was in a state home and while watering livestock fell in water tank and drowned.' KOWJ 9Ja1992 Merged General Note: DIED IN STATE HOME. BURIED IN CITY CEMETERY. HAD EPILEPSY AND FELL IN WATERING TANK AT STATE HOME AND DROWNED. WAS BORN AT HOME. BAPTISED IN LUTHERAN CH.
De temperatuur op 12 augustus 1928 lag tussen 13,6 °C en 25,8 °C en was gemiddeld 19,2 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 4,3 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
28 februari » De Indiase natuurkundige Chandrasekhara Raman ontdekt het naar hem vernoemde ramaneffect.
1 april » Oprichting van Van Doorne's AanhangwagenFabriek, later bekend als Van Doorne's AutomobielFabriek (DAF).
18 juni » Amelia Earhart vliegt als eerste vrouw over de Atlantische Oceaan, als passagier.
15 juli » De Luxemburgse wielrenner Nicolas Frantz wint de 22e editie van de Ronde van Frankrijk.
1 september » De president van Albanië kroont zichzelf tot koning onder de naam Zog.
22 november » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub Be Quick '28 uit Zwolle.
Doopdag 16 september 1928
De temperatuur op 16 september 1928 lag tussen 8,6 °C en 20,6 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was 7,6 uur zonneschijn (60%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
28 februari » Totstandkoming eerste radiotelefonische verbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië via Radio Kootwijk
12 juni » Sanatorium Zonnestraal in Hilversum wordt geopend.
13 juli » Bij een mijngasontploffing in de Staatsmijn Hendrik in Limburg (Nederland) vallen dertien doden.
9 augustus » Tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam wint de Nederlandse gymnastiekploeg goud. Zij zijn de eerste Nederlandse vrouwelijke olympische kampioenen.
11 augustus » Marie Braun wint tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam goud op de 100 meter rugslag. Ook ruiter Charles Pahud de Mortanges, de ruiterequipe en bokser Bep van Klaveren winnen goud.
21 oktober » Opening van het Stadio Sandro Cabassi in Carpi, Italië.
Dag van overlijden 23 juni 1955
De temperatuur op 23 juni 1955 lag tussen 11,2 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was 2,1 uur zonneschijn (13%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
6 januari » De Katholieke Radio Omroep zendt het eerste kinderprogramma op de Nederlandse televisie uit: ‘Opstand in de kribbe', een toneelspel van de Volendammer Pé Mühren over rebellerende beelden in een kerststal.
30 maart » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de tiende keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van Chili.
5 april » Winston Churchill treedt om gezondheidsredenen af als Eerste minister van het Verenigd Koninkrijk.
16 juni » Paus Pius XII excommuniceert Juan Perón.
10 september » Japan treedt toe tot de GATT.
31 oktober » Bernardus Alfrink wordt benoemd tot aartsbisschop van Utrecht.
Dag van begraven 25 juni 1955
De temperatuur op 25 juni 1955 lag tussen 10,8 °C en 21,9 °C en was gemiddeld 17,2 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 8,5 uur zonneschijn (51%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Allen Navorska, "Navorska tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/navorska-tree/I2224.php : benaderd 3 mei 2025), "Victor James Schneck (1928-1955)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.