De temperatuur op 13 september 1919 lag tussen 12,9 °C en 31,2 °C en was gemiddeld 20,7 °C. Er was 8,4 uur zonneschijn (65%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
11 maart » Het Paraguayaans voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis en verliest thuis met 5-1 van buurland Argentinië.
13 april » Britse en Gurkha troepen vermoorden in Amritsar, India ten minste 379 ongewapende deelnemers aan demonstratie in het kader van de geweldloos-verzet-campagne van Gandhi
14 september » Oprichting van Oostenrijkse voetbalclub Kapfenberger SV.
20 oktober » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Ceahlăul Piatra Neamț.
28 oktober » Drooglegging begint. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.
1 december » Lady Nancy Astor wordt het eerste vrouwelijke lid van het Britse Parlement.
Trouwdag 22 mei 1946
De temperatuur op 22 mei 1946 lag tussen 8,9 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 1,1 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
6 februari » Het Dagblad van het Oosten verschijnt weer als zelfstandige krant. Het Parool trekt zich terug uit de regio en de lezers van de Nieuwe Twentsche en Almelosche Courant stappen grotendeels over naar het Dagblad van het Oosten.
19 februari » Eerste uitzending van het AVRO-radioprogramma Arbeidsvitaminen.
24 maart » Eerste uitzending van Alistair Cookes Letter from America.
16 mei » Demonstratie van de eerste magnetische bandrecorder door Jack Mullin.
15 oktober » Hermann Göring, de oprichter van de Luftwaffe, vergiftigt zichzelf in de nacht voor zijn geplande executie.
5 december » New York wordt verkozen tot permanente zetel van de Verenigde Naties.
Dag van overlijden 7 februari 1985
De temperatuur op 7 februari 1985 lag tussen -4 °C en 2,2 °C en was gemiddeld -0.6 °C. Er was 5,9 uur zonneschijn (63%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
9 maart » Installatie van Johannes ter Schure als bisschop van Bisdom 's-Hertogenbosch.
14 maart » Dyna (Vishaal Lachman), Surinaams-Nederlands dj
17 april » Omroepstaking in Nederland: geen radio- en tv-uitzendingen.
8 mei » De Acht Meibeweging wordt opgericht naar aanleiding van het bezoek van Paus Johannes Paulus II aan Nederland.
11 mei » Paus Johannes Paulus II arriveert in Nederland voor een officieel bezoek. In Utrecht breken rellen uit en de Mobiele Eenheid probeert de demonstranten uit elkaar te houden.
27 december » De Amerikaanse etholoog Dian Fossey wordt met ingeslagen schedel dood aangetroffen in Ruhengeri, een stad in het noorden van Rwanda.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kristi Hancock, "Myers-Hancock Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/myers-hancock-family-tree/P68.php : benaderd 13 mei 2025), "John Eldred HALLUIN (1919-1985)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.