De temperatuur op 12 september 1919 lag tussen 14,4 °C en 30,9 °C en was gemiddeld 21,5 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 april » Officiële instelling van de Volkenbond tijdens de vredesbesprekingen in Versailles.
21 juni » In Scapa Flow wordt de Hochseeflotte tot zinken gebracht. Hierbij vallen de laatste slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
28 juni » Ondertekening van het Verdrag van Versailles.
19 augustus » Afghanistan wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
23 augustus » Oprichting van de Monegaskische voetbalclub AS Monaco in het gelijknamige vorstendom.
21 december » In Katowice wordt de Poolse voetbalbond (PZPN) opgericht.
Trouwdag 3 augustus 1940
De temperatuur op 3 augustus 1940 lag tussen 14,7 °C en 25,4 °C en was gemiddeld 19,4 °C. Er was 11,5 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
5 maart » Jozef Stalin ondertekent het bevel om duizenden Poolse krijgsgevangenen om te brengen (Bloedbad van Katyn)
29 mei » Seyss-Inquart aanvaardt het ambt van rijkscommissaris in Nederland.
10 juli » Begin van de slag om Engeland.
12 september » Schooljongens ontdekken prehistorische schilderingen in de grotten van Lascaux.
23 november » Het eerste (illegale) nummer van De Waarheid verschijnt in een oplage van 6.000 exemplaren.
7 december » Diergaarde Blijdorp in Rotterdam wordt officieel geopend.
Dag van overlijden 26 oktober 2012
De temperatuur op 26 oktober 2012 lag tussen 0,1 °C en 8,6 °C en was gemiddeld 5,0 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 0,3 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (19%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
18 februari » Paus Benedictus XVI creëert 22 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse bisschop van het bisdom Utrecht, Wim Eijk.
6 april » Een F/A-18 Hornet-jachtbommenwerper van de Amerikaanse marine stort op een appartementencomplex nabij Virginia Beach in de staat Virginia. Er vallen vijf gewonden waaronder de twee piloten die zich met hun schietstoel hebben gered.
20 juni » Oud-premier Adrian Nastase van Roemenië doet een zelfmoordpoging nadat het hooggerechtshof hem eerder op de dag geeft veroordeeld tot twee jaar celstraf wegens corruptie.
25 juli » Bij de Olympische voetbalwedstrijd tussen Noord-Korea en Colombia (vrouwen) wordt bij het voorstellen van een speelster van Noord-Korea op het scherm de vlag van Zuid-Korea vertoond. Noord-Korea weigert vervolgens af te trappen. Met een uur vertraging en uitgebreide excuses van de organisatie aan de Noord-Koreanen wordt er alsnog afgetrapt in Hampden Park, Glasgow.
22 november » Het Nederlands Spoorwegmuseum opent de simulator De Vuurproef.
6 december » Staatssecretaris Co Verdaas treedt af vanwege een slepende affaire rond zijn declaratiegedrag toen hij gedeputeerde in Gelderland was. Hij was 5 november jl. beëdigd in het tweede kabinet Rutte.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kristi Hancock, "Myers-Hancock Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/myers-hancock-family-tree/P56.php : benaderd 12 mei 2025), "James Sylvester YOUNKER Sr (1919-2012)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.