De temperatuur op 18 mei 1933 lag tussen 2,4 °C en 16,9 °C en was gemiddeld 10,7 °C. Er was 12,1 uur zonneschijn (77%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
4 maart » Franklin Delano Roosevelt wordt beëdigd als 32e president van de Verenigde Staten. In zijn acceptatie verwijst hij naar de Grote Depressie, met zijn "We have nothing to fear, but fear itself" toespraak.
14 maart » René Felber, Zwitsers politicus
22 maart » Het concentratiekamp Dachau wordt geopend.
24 maart » Via het 'Ermächtigungsgesetz' wordt Adolf Hitler dictator van Duitsland.
18 juni » Opening van het Stade Félix Bollaert in Lens, Frankrijk.
1 september » Oprichting Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart.
Trouwdag 1 mei 1980
De temperatuur op 1 mei 1980 lag tussen 6,8 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was 9,5 uur zonneschijn (64%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
29 februari » Een pand in de Vondelstraat in Amsterdam wordt na ontruiming opnieuw gekraakt waarna de eerste krakersrellen uitbreken.
30 april » De troonsafstand van Koningin Juliana en inhuldiging van Koningin Beatrix in de Nieuwe Kerk te Amsterdam gaan gepaard met grote krakersrellen.
17 mei » Feyenoord wint de beker in een zinderende finale tegen landskampioen Ajax, in De Kuip. Het wordt 3-1 nadat de Amsterdammers eerst op voorsprong komen. De gestopte strafschop door Joop Hiele lijkt het keerpunt te zijn.
25 juli » Tijdens de Olympische Spelen wint de Russische turner Aleksandr Dityatin zes medailles op één dag.
8 september » In Amsterdam breken krakersrellen uit bij de ontruiming van het pand De Vogelstruys.
30 november » De gemeente Amsterdam koopt het kraakpand Groote Keijser aan de Keizersgracht om een treffen met de kraakbeweging te voorkomen.
Dag van overlijden 2 mei 1982
De temperatuur op 2 mei 1982 lag tussen 3,5 °C en 11,6 °C en was gemiddeld 7,6 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 5,6 uur zonneschijn (38%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
3 april » Falklandoorlog: de VN eist dat Argentinië zich van de Falklandeilanden terugtrekt. Argentinië wijst dit af en het Verenigd Koninkrijk kiest ervoor om oorlog te verklaren.
1 juli » Zwemmer Michael Gross uit West-Duitsland scherpt in Darmstadt het Europees record van Pär Arvidsson op de 100 meter vlinderslag aan tot 54,00.
17 augustus » Onderdelen van het leger van de Seychellen komen in opstand en spreken hun trouw uit aan president France-Albert René.
16 september » In de Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Shatila bij Beiroet in Libanon richten christelijke milities o.l.v. Elie Hobeika en onder toeziend oog van militairen van Israël een massaslachting aan.
23 september » Première van De smaak van water, een film van Orlow Seunke.
10 oktober » Heiligverklaring van Maximiliaan Kolbe (1894-1941), Pools priester en martelaar in Auschwitz, door Paus Johannes Paulus II.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tom Mulder, "Mulder-Lightcap-tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mulder-lightcap-tree/P101.php : benaderd 9 mei 2025), "Marilyn Reed (1933-1982)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.