De temperatuur op 24 september 1922 lag tussen 8,8 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 9,6 °C. Er was 10,7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 februari » Het Rotterdams Nieuwsblad begint als eerste dagblad met een strip, Nieuwe Oostersche Sprookjes, van de hand van Henk Backer.
14 maart » Oprichting van de Missio sui juris Urga in Mongolië.
24 juli » Palestina wordt formeel een Brits mandaatgebied.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
29 november » In de graftombe van farao Toetanchamon wordt een enorme schat gevonden.
6 december » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Britse en Ierse vertegenwoordigers waarbij Ierland de status van dominion wordt verleend.
Trouwdag 8 mei 1943
De temperatuur op 8 mei 1943 lag tussen 3,9 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 8,1 °C. Er was 3,9 mm neerslag gedurende 2,8 uur. Er was 2,1 uur zonneschijn (14%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
23 januari » Britse troepen veroveren Tripoli op de asmogendheden.
24 maart » Vrijwel alle Nederlandse artsen maken het woordje 'arts' op hun naamborden onleesbaar om geen lid te hoeven worden van de door de Duitsers ingestelde 'Artsenkamer'.
31 maart » Bombardement op het westen van Rotterdam, 326 doden en vierhonderd gewonden.
19 april » De joodse Opstand in het getto van Warschau begint.
10 september » Duitse troepen bezetten Rome.
9 november » Het onafhankelijkheidsfront brengt een verzetseditie van het dagblad Le Soir.
Dag van overlijden 29 september 1974
De temperatuur op 29 september 1974 lag tussen 4,1 °C en 12,6 °C en was gemiddeld 7,4 °C. Er was 4,6 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was 5,9 uur zonneschijn (50%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
23 juni » Het Nederlands voetbalelftal zet Bulgarije met 4-1 opzij in de derde groepswedstrijd bij het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Johan Neeskens benut twee strafschoppen.
10 juli » Arabische landen heffen hun olieboycot tegen Nederland op.
20 november » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Italië in Rotterdam met 3-1 in de kwalificatiereeks voor het EK voetbal 1976, onder meer door twee doelpunten van Johan Cruijff.
30 november » President Mathieu Kérékou van Dahomey verklaart het marxisme-leninisme tot de officiële staatsideologie, waarbij een groot aantal vestigingen van westerse bedrijven wordt genationaliseerd.
1 december » Een Boeing 727 verongelukt in slecht weer bij Washington Dulles International Airport. Alle 92 inzittenden komen om.
19 december » De microcomputer Altair 8800 komt op de markt, de eerste computer gericht op de particuliere markt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Nika Boyce, "MPB Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mpb-family-tree/P65.php : benaderd 4 mei 2025), "Bessie Teel (1922-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.