De temperatuur op 29 augustus 1938 lag tussen 13,2 °C en 21,1 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 5,2 mm neerslag gedurende 1,9 uur. Er was 0.7 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
12 maart » Oostenrijks nazileider Arthur Seyss-Inquart wordt benoemd tot nieuwe kanselier van Oostenrijk. Diens eerste daad is het versturen van een, tevoren opgesteld, telegram waarin hij Duitsland vraagt om het Duitse leger te zenden om vrede en veiligheid te brengen....en om bloedvergieten te voorkomen.
12 juni » Opening van het gerenoveerde Stade Chaban-Delmas in de Franse stad Bordeaux.
21 augustus » De Duitse atleet Karl Hein scherpt in Osnabrück het wereldrecord kogelslingeren aan tot 58,24 meter.
22 oktober » Demonstratie van de xerografie door Chester Carlson.
9 november » (Reichs)kristallnacht, de eerste massale geweldpleging tegen Joden en hun eigendommen in nazi-Duitsland (in de nacht van 9 op 10 november).
10 november » Kristallnacht (nacht van 9 op 10 november).
Trouwdag 21 december 1963
De temperatuur op 21 december 1963 lag tussen -2,9 °C en -0,6 °C en was gemiddeld -1,4 °C. Er was 0,3 mm neerslag gedurende 0,2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
17 februari » In Graft treden Ard Schenk en Kees Verkerk voor het eerst tegen elkaar in het strijdperk.
1 juli » De postcode wordt geïntroduceerd voor post in de VS.
8 augustus » De grote treinroof in Engeland. Buit: meer dan 2 miljoen pond.
9 oktober » Door een rotsverschuiving op de Italiaanse berg Monte Toc stort een grote hoeveelheid gesteente in een stuwmeer, waardoor een grote vloedgolf het Noord-Italiaanse dorp Longarone volledig verwoest. Ongeveer tweeduizend mensen komen om.
1 november » Eerste aflevering van het tv-programma Voor de vuist weg van presentator Willem Duys.
14 december » De inwoners van Hoogezand-Sappemeer schakelen als eerste gasverbruikers van Nederland over op aardgas uit Slochteren.
Dag van overlijden 23 oktober 1999
De temperatuur op 23 oktober 1999 lag tussen 8,9 °C en 17,8 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 0,7 uur. Er was 7,0 uur zonneschijn (68%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
20 februari » Schaatsster Marianne Timmer verbetert in Calgary haar eigen Nederlands record (38,92 seconden) en noteert op klapschaatsen een tijd van 38,47.
16 maart » De Europese Commissie onder voorzitterschap van Jacques Santer treedt collectief af.
23 mei » Verkiezing van Johannes Rau tot achtste bondspresident van Duitsland.
29 mei » Een verwoestende brand in de Tauerntunnel kost aan 12 mensen het leven.
4 december » De Belgische kroonprins Filip (39) treedt in het huwelijk met Mathilde d'Udekem d'Acoz (26).
7 december » Het Amerikaanse biotechnische bedrijf Genentech schenkt de Luikse professor Joseph Martial 680 miljoen frank voor zijn aandeel in de ontdekking van de werking van het gen. Hierdoor kunnen menselijke groeihormonen worden aangemaakt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Nika Boyce, "MPB Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mpb-family-tree/P1.php : benaderd 8 mei 2025), "Julio Ramon Palacios Tobon (1938-1999)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.