5 april » In Virginia trouwt Pocahontas met de Engelse kolonist John Rolfe.
23 augustus » De Groningse universiteit wordt opgericht.
11 oktober » Adriaen Block en 12 andere Amsterdamse kooplieden verzoeken de Staten Generaal om exclusieve handelsrechten in de kolonie Nieuw-Nederland.
6 november » Gerard Reynst volgt Pieter Both op als Gouverneur-Generaal van Nederlands-Indië.
22 augustus » Willem Lodewijk van Nassau-Saarbrücken wordt opgevolgd door zijn zoons Crato, Johan Lodewijk, Gustaaf Adolf, en Walraad onder regentschap van hun moeder Anna Amalia van Baden-Durlach.
26 oktober » Het verdrag van Ripon wordt getekend, een herstelde vrede tussen Schotland en Karel I van Engeland.
1 december » Portugal wordt opnieuw onafhankelijk van Spanje.
10 februari » Nicolaus Steno publiceert voor het eerst zijn vermoeden dat fossielen de overblijfselen zijn van uitgestorven soorten.
8 mei » Begin van de devolutieoorlog tussen Frankrijk en Spanje, uitgevochten op het grondgebied van de Spaanse Nederlanden.
6 juni » Een oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden onder het bevel van admiraal Michiel de Ruyter bereikt in Engeland de monding van de Theems, waarna de imponerende Tocht naar Chatham begon.
20 juni » Kardinaal Giulio Rospigliosi wordt gekozen tot Paus Clemens IX.
26 juni » Kroning van Paus Clemens IX in Rome.
31 juli » De Vrede van Breda wordt gesloten, waarmee de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog ten einde komt.
1555 » Maarten van Rossum (ca. 65), militair, heer van Poederoijen, pandheer van Bredevoort, heer van Lathum en Baer, maarschalk van Gelre en keizerlijk stadhouder van Luxemburg
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: KM, "Kyra Morin & B Einfeldt family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/morin-and-einfeldt-family-tree/I422317365093.php : benaderd 3 mei 2025), "Catalina de Napoles De Alava (1614-1667)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.