De temperatuur op 15 maart 1922 lag tussen 4,1 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 5,8 °C. Er was 1,2 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
15 februari » In Den Haag wordt het Internationaal Gerechtshof - gevestigd in het Vredespaleis - geopend.
14 april » De Nederlandse Bachvereniging voert voor de eerste keer de Matthäus-Passion uit in de Grote Kerk van Naarden.
5 juli » Eerste verkiezingen in Nederland met actief vrouwenkiesrecht.
4 november » De Britse archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.
24 november » Mussolini krijgt van het Italiaanse parlement voor één jaar dictatoriale bevoegdheden.
26 november » Howard Carter en Lord Carnarvon betreden de tombe van de Egyptische farao Toetanchamon.
Trouwdag 21 september 1946
De temperatuur op 21 september 1946 lag tussen 10,5 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 2,5 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Er was 4,7 uur zonneschijn (38%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
10 januari » Voor het eerst wordt met radar een verbinding met de maan gemaakt.
9 februari » De Partij van de Arbeid wordt opgericht.
18 februari » Paus Pius XII creëert 32 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse aartsbisschop van Utrecht Johannes de Jong en de in 2005 zalig verklaarde Duitse bisschop van Münster Clemens August von Galen.
1 mei » Encycliek Deiparae Virginis Mariae van paus Pius XII over de Tenhemelopneming van Maria.
11 juli » Oprichting van de Internationale Handbalfederatie (IHF).
15 oktober » Hermann Göring, de oprichter van de Luftwaffe, vergiftigt zichzelf in de nacht voor zijn geplande executie.
Dag van overlijden 30 januari 2005
De temperatuur op 30 januari 2005 lag tussen 3,6 °C en 7,5 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 3,8 uur. Er was 0.3 uur zonneschijn (3%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
18 februari » Kroatië - Stjepan Mesić is voor de tweede maal beëdigd als president van Kroatië, nadat hij in januari tijdens de verkiezingen zijn tweede mandaat van vijf jaar won.
3 maart » Steve Fossett voltooit met een heteluchtballon de eerste nonstop-solovlucht rondom de wereld.
19 maart » Voor eigen publiek in Cardiff winnen de rugbyers van Wales het prestigieuze Zeslandentoernooi door Ierland in de afsluitende wedstrijd met 32-20 te verslaan.
18 april » In de Sixtijnse Kapel begint het conclaaf om de opvolger van paus Johannes Paulus II te kiezen.
20 mei » Vincent Kompany van RSC Anderlecht wint voor de tweede keer op rij de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
14 juni » De Jamaicaanse atleet Asafa Powell verbetert het bijna 6 jaar oude record op de 100 m sprint met 0,01 s en brengt het op 9,77 s.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: T.J. Mitchell, "Mitchell/Stewart Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mitchell-stewart-tree/P31.php : benaderd 30 april 2025), "Bernard Joseph Baier (1922-2005)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.