25 februari » Het Londense publiek staat versteld bij de demonstratie van de eerste stofzuiger door Hubert Booth.
6 maart » Real Madrid wordt opgericht.
19 april » De pogrom van Chisinau.
8 mei » Op Martinique barst een vulkaan uit. Gloeiend hete lava stroomt over de hellingen van de Mont Pelée naar beneden. Ten gevolge van die uitbarsting verliezen vele mensen het leven en wordt de voornaamste stad op het eiland, Saint Pierre, verwoest.
23 juli » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SBV Excelsior.
18 augustus » Oprichting van de Oostenrijkse omnisportvereniging Grazer AK.
Dag van overlijden 31 mei 1962
De temperatuur op 31 mei 1962 lag tussen 3,2 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 8,8 °C. Er was 12,3 uur zonneschijn (75%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
20 februari » De Mercury MA-6 wordt gelanceerd met aan boord John Glenn. Hij was daarmee de derde Amerikaan in de ruimte, maar wel de eerste Amerikaan in een baan om de aarde.
24 mei » De Mercury MA-7 wordt gelanceerd vanaf het Cape Canaveral Air Force Station.
24 augustus » Opening van de Generaal Rafael Urdanetabrug in Venezuela.
18 oktober » De Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde wordt toegekend aan James Watson, Francis Crick en Maurice Wilkins voor de ontdekking van de structuur van DNA.
24 november » Zwemster Dawn Fraser uit Australië scherpt in Perth haar eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 59,5.
2 december » Senator Mike Mansfield is, na een reis naar Vietnam die hij op verzoek van president John F. Kennedy maakte, de eerste Amerikaanse functionaris die een pessimistische verklaring aflegt over de voortgang van de Vietnamoorlog.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Mitchell, "Mitchell Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mitchell-family-tree/P867.php : benaderd 5 mei 2025), "Stanton Labrie Clark (1902-1962)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.