De temperatuur op 2 augustus 1881 lag rond de 20,2 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 51%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
3 maart » De Nederlandse koning Willem III kondigt een nieuw Wetboek van Strafrecht af
4 maart » Een studie in rood, het eerste Sherlock Holmes verhaal begint.
4 maart » James Garfield wordt beëdigd als 20e president van de Verenigde Staten
23 juli » De 5-jarige Johannes Huibers, later bisschop van Haarlem, legt de eerste steen van het Centraal Station te Amsterdam.
24 augustus » M. Brandt Corstius van de Vereeniging tot Veredeling van het Volksvermaak opent Openbare Speeltuin No. 2 aan het Marnixplein in Amsterdam.
20 september » Chester A. Arthur legt de eed af als 21ste President van de Verenigde Staten.
Trouwdag 26 november 1908
De temperatuur op 26 november 1908 lag tussen 5,1 °C en 11,0 °C en was gemiddeld 7,9 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 2,5 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
15 februari » Goedkeuring van de Missionarissen van Afrika of Witte Paters door Paus Pius X.
8 maart » In New York staken de naaisters voor de achturige werkdag en voor het vrouwenkiesrecht.
21 mei » Door een verkeerde wissel rijdt een trein bij Kontich in op een stilstaande reizigerstrein, met als gevolg veertig doden en driehonderdtwintig gewonden.
20 juni » Melitta Bentz, een huisvrouw uit Dresden neemt een patent op de koffiefilter.
13 juli » Vrouwen doen voor het eerst mee aan de moderne Olympische Spelen.
20 juli » De Amerikaanse zwemmer Charles Daniels scherpt bij de Olympische Spelen in Londen het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.05,6. Het oude (en eerste) record op het koningsnummer stond sinds 3 december 1905 op naam van de Hongaar Zoltán Halmay.
Dag van overlijden 24 juli 1963
De temperatuur op 24 juli 1963 lag tussen 15,3 °C en 24,2 °C en was gemiddeld 20,4 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (12%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
26 januari » De Groninger schaatsklassieker Noorder Rondritten wordt voor de zevende keer verreden. Winnaar is de Groninger Jan Uitham, die acht dagen eerder nog tweede was geworden in de Elfstedentocht. De Noorder Rondritten zijn voor deze editie ingekort tot 88km, in plaats van de originele 150 kilometer.
15 mei » De Mercury MA-9 wordt gelanceerd met aan boord Gordon Cooper.
11 juni » Inschrijving van de eerste twee zwarte studenten aan de University of Alabama wordt urenlang tegengehouden door gouverneur van Alabama George Wallace met de actie Stand in the Schoolhouse Door. Maar president John F. Kennedy heeft de Nationale Garde van de staat onder federaal gezag geplaatst, en laat deze de toegang vrijmaken.
26 juli » Een hevige aardbeving treft de Zuidslavische stad Skopje.
18 oktober » Lancering van Félicette, de eerste kat in de ruimte. Haar vlucht was succesvol en duurde 15 minuten.
26 oktober » De AVRO zendt voor het eerst het tv-spelletje Wie van de Drie uit.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Mitchell, "Mitchell Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mitchell-family-tree/P366.php : benaderd 5 mei 2025), "David Ezekiel Nelson Adams (1881-1963)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.