De temperatuur op 10 april 1878 lag rond de 8,0 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 79%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
1 mei » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Thun.
29 mei » Instelling van de Nobelprijs.
30 mei » Ontdekking van krypton door Morris Travers.
7 september » Eedaflegging Koningin Wilhelmina
21 december » Marie Curie en Pierre Curie ontdekken het radium.
26 december » Ontdekking van radium, door Marie Curie.
Dag van overlijden 23 januari 1940
De temperatuur op 23 januari 1940 lag tussen -9 °C en 3,3 °C en was gemiddeld -1.9 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Er was 1,5 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
21 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt tegen België. Het is de laatste interlandwedstrijd onder leiding van Bob Glendenning. Langer dan de Engelse trainer hield niemand het bij de nationale ploeg uit: op 2 november 1924 debuteerde hij.
29 mei » Seyss-Inquart aanvaardt het ambt van rijkscommissaris in Nederland.
25 juni » Oprichting van het Apostolisch vicariaat Semarang in Nederlands-Indië.
5 augustus » De Joodse synagoge in Zandvoort wordt 's nachts aan de Mezgerstraat door onbekenden opgeblazen.
11 september » Hitler schort het bevel tot de landing in Engeland drie dagen op; hij stelt ook op 14 en 17 september de beslissing uit.
26 september » Opening van voetbalstadion Tehelné pole in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Chris Merricks, "Merricks Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/merricks-tree/I242297952032.php : benaderd 2 mei 2025), "Wilhelmina Hendrika Veenendaal (1878-1940)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.