14 maart » De Nederlandse botanicus Hugo de Vries brengt de erfelijkheidswetten van Mendel opnieuw onder de aandacht.
15 april » Opening van de Exposition Universelle (1900), de vijfde wereldtentoonstelling al die in Parijs plaatsvindt.
2 juli » Eerste vlucht van een zeppelin, bij Friedrichshafen, Duitsland.
26 augustus » Roeiers François Brandt en Roelof Klein winnen het eerste Nederlandse olympisch goud.
16 december » Frankrijk en Italië sluiten een geheim verdrag om de invloedssfeer van beide landen in Noord-Afrika te verdelen.
16 december » Oprichting van de Duitse voetbalclub Alemannia Aachen.
Dag van overlijden 1 mei 1955
De temperatuur op 1 mei 1955 lag tussen 9,8 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 14,6 °C. Er was 3,6 mm neerslag gedurende 2,1 uur. Er was 6,0 uur zonneschijn (40%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
6 januari » De Katholieke Radio Omroep zendt het eerste kinderprogramma op de Nederlandse televisie uit: ‘Opstand in de kribbe', een toneelspel van de Volendammer Pé Mühren over rebellerende beelden in een kerststal.
15 mei » Oostenrijk herkrijgt zijn soevereiniteit na de bezetting door nazi-Duitsland (vanaf 1938) en de geallieerden (vanaf 1945).
16 juni » Paus Pius XII excommuniceert Juan Perón.
21 september » Voor het eerst is er een Nederlandse voetbalclub in een Europacuptoernooi actief. PSV verliest uit met 6-1 van Rapid Wien.
30 oktober » Jommeke, de stripfiguur van Jef Nys, verschijnt voor het eerst in druk.
22 november » De eerste Russische waterstofbom wordt tot ontploffing gebracht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Chris Merricks, "Merricks Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/merricks-tree/I242286998380.php : benaderd 2 mei 2025), "Margareta Ruth Dachstader (1900-1955)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.