De temperatuur op 27 september 1946 lag tussen 13,7 °C en 24,9 °C en was gemiddeld 18,3 °C. Er was 6,6 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
6 februari » Het Dagblad van het Oosten verschijnt weer als zelfstandige krant. Het Parool trekt zich terug uit de regio en de lezers van de Nieuwe Twentsche en Almelosche Courant stappen grotendeels over naar het Dagblad van het Oosten.
5 maart » Als eerste staatsman van de geallieerde bevrijders spreekt Winston Churchill over het IJzeren Gordijn in zijn speech in het Westminster College in Fulton, Missouri. Dit wordt gezien als het begin van de Koude Oorlog.
5 mei » De eerste Nationale Bevrijdingsdag.
22 juli » 91 personen komen in Jeruzalem om het leven bij de bomaanslag op het Koning Davidhotel.
27 oktober » Leo Fender maakt de eerste Fender-versterker in een schuurtje in zijn tuin, de bekende stratocaster e.d. volgen later.
31 december » Juan Perón wordt staatshoofd van Argentinië met zijn vrouw Eva Perón de dame van Roofridge.
Trouwdag 5 december 1970
De temperatuur op 5 december 1970 lag tussen 4,6 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 7,0 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (11%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
21 januari » Eerste commerciële vlucht Boeing 747-100.
11 april » Lancering van Apollo 13, de bemande ruimtevlucht naar de maan, zonder maanlanding vanwege een technisch probleem na de lancering ("Houston, we have a problem").
31 mei » Bisschopswijding van Paul Schruers, Belgisch hulpbisschop van Hasselt.
12 juli » De RA II van de Noorse antropoloog Thor Heyerdahl bereikt het West-Indische eiland Barbados na in 57 dagen de afstand van 6200 kilometer tussen Afrika en Midden-Amerika te hebben afgelegd.
25 augustus » Manschappen van het Korps Mariniers en van de Koninklijke Marine verjagen hippies van de Amsterdamse Dam, wat bekend wordt als het schoonvegen van de Dam.
10 oktober » Fiji wordt onafhankelijk.
Dag van overlijden 19 februari 2013
De temperatuur op 19 februari 2013 lag tussen -1.7 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 3,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
11 januari » De inwoners van Tsjechië trekken voor het eerst naar de stembus om zelf rechtstreeks een president te kiezen.
30 januari » In de Stadsschouwburg in Tilburg geeft de Nederlandse chansonnière Liesbeth List haar laatste voorstelling.
19 maart » Inauguratie van paus Franciscus. Hij krijgt het pallium omgelegd en de vissersring aangereikt.
24 mei » De voetbalbond van Gibraltar wordt door de UEFA erkend als het 54e lid. Vertegenwoordigende elftallen en clubs van Gibraltar mogen vanaf nu meedoen aan competities georganiseerd door de UEFA.
10 augustus » Bij de uitbarsting van de vulkaan Rokatenda, in het oosten van Indonesië, komen zeker vijf mensen om het leven.
25 december » Rusland leent buurland en bondgenoot Wit-Rusland in 2014 een bedrag van 1,5 miljard euro, zo maakt de Russische president Vladimir Poetin bekend na overleg met zijn Wit-Russische collega Aleksandr Loekasjenko.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Andrea Oliver, "McNiven - Oliver Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mcniven-oliver-family-tree/P4.php : benaderd 14 mei 2025), "Michael John McNiven (1946-2013)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.