De temperatuur op 10 oktober 1921 lag tussen 11,0 °C en 25,8 °C en was gemiddeld 16,8 °C. Er was 9,2 uur zonneschijn (83%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Deportivo Alavés.
3 februari » In München vindt de eerste massabijeenkomst van de NSDAP plaats.
8 maart » Verkoos het Internationale Vrouwensecretariaat van de Communistische of Derde Internationale, definitief tot Internationale Vrouwendag.
27 juli » Eerste isolatie van insuline door Frederick Banting en Charles Best.
24 november » De Japanse kroonprins Hirohito wordt regent voor zijn zieke vader, Yoshihito
1 december » Oprichting van het rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië.
Trouwdag 15 juni 1946
De temperatuur op 15 juni 1946 lag tussen 2,9 °C en 16,8 °C en was gemiddeld 11,2 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 6,8 uur zonneschijn (41%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
10 januari » Voor het eerst wordt met radar een verbinding met de maan gemaakt.
19 januari » Eerste uitzending van RON (Regionale Omroep Noord), de voorloper van RONO.
6 februari » Het Dagblad van het Oosten verschijnt weer als zelfstandige krant. Het Parool trekt zich terug uit de regio en de lezers van de Nieuwe Twentsche en Almelosche Courant stappen grotendeels over naar het Dagblad van het Oosten.
23 augustus » Stichting van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland en tevens opheffing van de Rijnprovincie en provincie Hannover.
7 oktober » Opening van het Qemal Stafastadion in Tirana, Albanië.
24 oktober » De eerste foto van de Aarde vanuit de Ruimte wordt gemaakt met behulp van een V2-raket. De raket werd gelanceerd vanaf de Amerikaanse lanceerbasis White Sands, maakte de foto's vanaf een hoogte van 105 kilometer en viel vervolgens weer terug naar de Aarde.
Dag van overlijden 8 augustus 2005
De temperatuur op 8 augustus 2005 lag tussen 11,5 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 3,5 mm neerslag gedurende 1,6 uur. Er was 3,9 uur zonneschijn (26%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
16 mei » De hockeyheren van Amsterdam leggen voor de eerste keer beslag op de Europa Cup I.
7 juni » Johan Cruijff, Sjoukje Dijkstra, Anton Geesink, Nico Rienks en Ard Schenk zijn door NOC*NSF onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Trofee. De vijf zijn de eerste winnaars van de prijs, die door NOC*NSF gezien wordt als de Nobelprijs van de sport.
1 juli » Er wordt een nieuw werk van Leonardo da Vinci gevonden tijdens een infraroodscan van het schilderij "Madonna in de Grot", ook van Leonardo da Vinci, in het Louvre te Parijs.
5 augustus » Ajax wint de Johan Cruijff Schaal 2005 door PSV met 1-2 te verslaan.
6 augustus » In Frisco, de noordelijke voorstad van Dallas, wordt het Pizza Hut Park officieel geopend.
15 augustus » De Kirgizische president Kurmanbek Bakijev benoemt Feliks Koelov tot nieuwe premier.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Andrea Oliver, "McNiven - Oliver Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mcniven-oliver-family-tree/P359.php : benaderd 14 mei 2025), "Doris Marie Oliver (1921-2005)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.