De temperatuur op 5 november 1923 lag tussen 4,6 °C en 8,2 °C en was gemiddeld 6,3 °C. Er was 15,9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 februari » Howard Carter opent het graf van farao Toetanchamon dat gevuld bleek met schatten.
4 april » Officiële opening van het Wilhelminakanaal.
14 juni » Warren G. Harding gebruikt als eerste Amerikaanse president de radio.
14 september » Miguel Primo de Rivera wordt dictator van Spanje.
29 oktober » Stichting van de republiek Turkije.
1 november » In Antwerpen wordt het Bosuilstadion geopend met een galawedstrijd tussen België en Engeland.
Trouwdag 19 februari 1946
De temperatuur op 19 februari 1946 lag tussen 5,6 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 0.8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
6 februari » Het Dagblad van het Oosten verschijnt weer als zelfstandige krant. Het Parool trekt zich terug uit de regio en de lezers van de Nieuwe Twentsche en Almelosche Courant stappen grotendeels over naar het Dagblad van het Oosten.
18 februari » Paus Pius XII creëert 32 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse aartsbisschop van Utrecht Johannes de Jong en de in 2005 zalig verklaarde Duitse bisschop van Münster Clemens August von Galen.
24 februari » Juan Perón wordt gekozen als president van Argentinië.
16 mei » Demonstratie van de eerste magnetische bandrecorder door Jack Mullin.
30 juni » Op het atol Bikini in de Stille Oceaan verwoest een proefexplosie van de atoombom meer dan 200 afgedankte schepen.
5 juli » De bikini wordt geïntroduceerd.
Dag van overlijden 16 april 2016
De temperatuur op 16 april 2016 lag tussen 5,4 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 8,6 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Er was 5,1 uur zonneschijn (37%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
29 april » De 783 aanklachten van corruptie tegen Jacob Zuma, president van Zuid-Afrika, zijn in 2009 onterecht ingetrokken, stelt een hooggerechtshof.
25 juli » Het aantal burgerslachtoffers in Afghanistan bereikt een record met ruim vijfduizend Afghanen doden en gewonden, blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.
18 september » Bij een bomaanslag op een legerkonvooi in Mogadishu worden acht militairen gedood, onder wie een Somalische generaal.
18 september » Edwin Kiptoo uit Kenia wint voor de tweede keer op rij de Dam tot Damloop.
11 november » Het ochtendprogramma GI:EL heeft na 12 jaar haar laatste radio-uitzending.
25 december » Bij een vliegtuigcrash in de Zwarte Zee komen alle 92 inzittenden om. Het Russisch toestel met aan boord het legerkoor Alexandrov Ensemble stort kort na opstijgen vanuit Sotsji neer.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Andrea Oliver, "McNiven - Oliver Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mcniven-oliver-family-tree/P350.php : benaderd 12 mei 2025), "Viola Mabel Mcleod (1923-2016)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.