De temperatuur op 6 maart 1919 lag tussen 1,4 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 4,7 °C. Er was 9,5 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
29 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Copa América door in de finale titelhouder Uruguay met 1-0 te verslaan.
28 juni » Ondertekening van het Verdrag van Versailles.
10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
Trouwdag 20 februari 1946
De temperatuur op 20 februari 1946 lag tussen 1,0 °C en 6,4 °C en was gemiddeld 4,1 °C. Er was 8,2 mm neerslag gedurende 4,4 uur. Er was 3,0 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
19 januari » Eerste uitzending van RON (Regionale Omroep Noord), de voorloper van RONO.
5 maart » Als eerste staatsman van de geallieerde bevrijders spreekt Winston Churchill over het IJzeren Gordijn in zijn speech in het Westminster College in Fulton, Missouri. Dit wordt gezien als het begin van de Koude Oorlog.
9 juni » Koning Rama VIII van Thailand wordt doodgeschoten gevonden in zijn slaapkamer. Hij wordt opgevolgd door zijn broer Bhumibol als koning Rama IX.
4 juli » De Filipijnen worden onafhankelijk van de Verenigde Staten
20 september » Eerste Filmfestival van Cannes.
31 december » Juan Perón wordt staatshoofd van Argentinië met zijn vrouw Eva Perón de dame van Roofridge.
Dag van overlijden 3 december 2001
De temperatuur op 3 december 2001 lag tussen 7,1 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 4,9 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
13 januari » Een aardbeving treft El Salvador en kost ruim vierhonderd mensen het leven.
21 maart » Voor het eerst sinds 1984 wordt in Nederland mond-en-klauwzeer geconstateerd.
27 maart » In Pécrot (België) botsen twee treinen die op hetzelfde spoor rijden op elkaar. Zie Treinongeval bij Pécrot.
12 augustus » PSV wint opnieuw de strijd om de Johan Cruijff Schaal, ditmaal ten koste van FC Twente (3-2).
13 augustus » Honderden blanke boeren ontvluchten Zimbabwe uit vrees voor gewelddadige landonteigeningen.
19 november » Lleyton Hewitt lost Gustavo Kuerten na dertig weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals; de Australiër moet die positie na 75 weken afstaan aan Andre Agassi.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Reid McMahon, "McMahon/Trahan Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mcmahon-trahan-family-tree/I1326.php : benaderd 14 mei 2025), "Jean-Marie Robert Audette (1919-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.