Hij heeft/had een relatie met NN.
Kind(eren):
{geni:about_me} http://www.biografischportaal.nl/
Wolfgerus van Amstel (ca.1075 - 1131) was vermoedelijk de 1ste leenheer van Amstelland. Wolfgerus werd geboren in het hertogdom Lotharingen en word rond 1100 aangesteld als schout van Amstelland. Hij komt in 1105 voor in een geschrift van bisschop Burchard. In 1118 neemt hij zitting in de tienkoppige ministriaal van de bisschop van Utrecht en heeft een stem in de werkzaamheden die plaatsvinden in Amstelland. In 1126 komt hij nogmaals voor in een geschrift van bisschop Godebald. Aan het einde van zijn leven bezat hij diverse landgoederen en schouttitels aangeduid als Villicatio dat zich bevond tussen Kennemerland en IJsselsteijn. Zijn zoon Egbert van Amstel volgde hem op als schout en (leen)heer.
wikipedia:
Wolfger (or Wolfgerus) van Amestelle is named in 1105 as a scultetus (bailiff) of Amestelle (Amstelland). His son Egbert built a small castle or keep (actually more just a fortified manor house) in Ouderkerk aan de Amstel, probably on the spot where the Sefardi cemetery Beth Haim was later sited. In 1204, this building was destroyed by the invading Kennemers. The life of Wolfger is described by Th.A.A.M. van Amstel in 1999 in the book De Heren van Amstel (1105-1378). Publisher Verloren in Hilversum, Nederland.
--------------------
Ministeriaal van de bisschop van Utrecht, schout in Amstelland, vermeld 1105 (als scultetus [~ schout] van Amestelle [~Amstelland]),1108,1126. Als zodanig vermeld als getuige voor bisschop Burchard in 1105, waarbij hij in de rij getuigen der "servientes episcopi" staat vermeld
--------------------
1ste leenheer van Amstelland.
Wolfgerus werd geboren in het hertogdom Neder-Lotharingen en wordt rond 1100 aangesteld als schout van Amstelland. Hij komt in 1105 voor in een geschrift van bisschop Burchard. In 1118 neemt hij zitting in de tienkoppige ministriaal van de bisschop van Utrecht en heeft een stem in de werkzaamheden die plaatsvinden in Amstelland. In 1126 komt hij nogmaals voor in een geschrift van bisschop Godebald. Aan het einde van zijn leven bezat hij diverse landgoederen en schouttitels aangeduid als Villicatio dat zich bevond tussen Kennemerland en IJsselstein.
De getoonde gegevens hebben geen bronnen.