De temperatuur op 14 juni 1922 lag tussen 11,7 °C en 21,8 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 7,7 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
6 februari » Kardinaal Achille Ratti wordt gekozen tot Paus Pius XI.
14 maart » Oprichting van de Missio sui juris Urga in Mongolië.
16 april » Duitsland en de Sovjet-Unie ondertekenen het Verdrag van Rapallo.
30 april » Oprichting van de Poolse voetbalclub Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski.
29 juni » Bisschopswijding van Johannes Olav Smit, Nederlands apostolisch vicaris van Noorwegen, in de Sint Lebuïnuskerk in Deventer.
22 december » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Jönköpings Södra IF.
Trouwdag 6 maart 1943
De temperatuur op 6 maart 1943 lag tussen 0.8 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
5 april » Bij een geallieerd bombardement vallen in Mortsel meer dan 900 doden en 1300 gewonden bij de burgerbevolking. De aanval was gericht tegen de ERLA-fabriek maar de bommen vallen meer dan een kilometer daarvandaan.
19 april » Het twintigste jodentransport vanuit de Dossinkazerne te Mechelen richting Auschwitz wordt op de spoorlijn Mechelen-Leuven (tussen Boortmeerbeek en Haacht) tegengehouden door drie jonge verzetslieden waardoor een aantal van de gedeporteerden kon ontsnappen. Nergens in Europa werd er tijdens de Tweede Wereldoorlog een dergelijke bevrijdingsactie uitgevoerd.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: 617 squadron van de Royal Air Force breekt met Operatie Chastise twee dammen in het Duitse Ruhrgebied.
24 mei » Josef Mengele wordt hoofdofficier-arts in Auschwitz.
11 september » De nazi's beginnen met de vernietiging van de getto's van Minsk en Lida in Wit-Rusland.
10 oktober » Enschede wordt gebombardeerd door Amerikaanse bommenwerpers die het op Vliegveld Twente hebben gemunt. Er vallen 151 doden en 104 zwaargewonden.
Dag van overlijden 28 juli 2013
De temperatuur op 28 juli 2013 lag tussen 14,6 °C en 23,4 °C en was gemiddeld 19,6 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 6,3 uur zonneschijn (40%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
20 januari » De Amerikaanse president Barack Obama legt in de "Blue Room" van het Witte Huis de eed af voor zijn tweede ambtstermijn.
3 mei » De vulkaan Etna komt op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
27 mei » De Chileense autoriteiten waarschuwen dat de vulkaan Copahué aangrenzend met die van Argentinië, op uitbarsten staat.
13 juni » Debuut van bekende K-pop groep BTS (band).
9 oktober » Een groep Belgische en Boliviaanse archeologen heeft in Bolivia op de bodem van het Titicacameer een grote kunstschat opgedoken.
18 oktober » Bij het Gouden Televizier-Ring Gala wint het programma Wie is de Mol? de Gouden Televizier-Ring, na zes keer eerder al genomineerd geweest te zijn.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Mark Apeldoorn, "Mark Apeldoorn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mark-apeldoorn-family-tree/P1660.php : benaderd 6 mei 2025), "Ethel Violet Wood (1922-2013)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.